Сьогодні християни східного обряду святкують Різдво Христове

1294 0
У катедральних храмах Львова відбудуться різдвяні богослужіння та колядування.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 7 січня, християни східного обряду святкують Різдво Христове. У катедральних храмах Львова відбудуться Різдвяні Богослужіння та колядування. Львів'ян запрошують спільно відзначити народження Спасителя у Вифлеємі та прославити його у спільній молитві та співі колядок (розклади Богослужінь у катедральних храмах міста можна переглянути тут).

Читайте також: Де у Львові можна відчути дух Різдва. Підбірка локацій

Напередодні, 6 січня, у Львові встановили різдвяного дідуха заввишки 4 метри. Традиційний символ різдвяних свят урочисто поставили на площі Яворського. Цьогоріч на відкриття різдвяного дідуха Львова завітав і мер тимчасово окупованого Скадовська Олександр Яковлєв. 

Додамо, що головний дідух міста традиційно до свят готують майстри Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького. Його висота – майже 4 метри. Він складається з декількох десятків маленьких дідухів. 

Читайте також: У Львові встановили чотириметрового Різдвяного дідуха

Також традиційно Різдво Христове відзначатимуть у Шевченківському гаю. З 13:00 до 16:00 організатори обіцяють вертепи та колядки у стодолі зі села Либохори. З 15:00 до 16:00 у колядницькій майстерні відвідувачі заходу дізнаються про особливості святкування Різдвяних свят та заколядують пісень із нового збірника музею.

Читайте також: «Як робила ваша бабця, так і правильно», Яринна Винницька про традиції Різдва

Традиційно, для людей з низьким соціальним статусом спільнота святого Егідія організовує приготування смаколиків та подарунків, однак цьогоріч ініціатива передбачає певні зміни. У день Різдва Христового у Львові відбудеться Великий різдвяний обід для бездомних та убогих мешканців міста. Свято пройде у двох храмах о 14:30: у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що на Личаківській, храмі Архистратига Михаїла на вул. Винниченка, 22, а також біля Порохової вежі на Підвальній, 4.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!