Сьогодні у Львові відбудеться акція з інформування про гепатит С. Де та коли?

1732 0
Сьогодні, 5 квітня, у Львові відбудеться Всеукраїнська акція «Гепатит С: гра на виживання». Стартує захід о 11:00 із прес-брифінгу, проте, також впродовж цілого дня діятиме мобільна амбулаторія, де всі охочі зможуть отримати спеціальні бланки для обстеження та фахові консультації щодо діагностики та лікування ВГС. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: tspress.ge

фото: tspress.ge

Акцію «Гепатит С: гра на виживання» проводять, аби пояснити нагальну проблему щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С. Бо, як зазначають організатори, лише 10% хворих, які потребують негайного лікування, можуть отримати його за державні кошти (станом на жовтень 2015 р. у Львівській області на диспансерному спостереженні з діагнозом «Хронічний вірусний гепатит «С» перебувало 1146 пацієнтів, з них потребувало лікування 560 хворих).

В акції візьмуть участь представники неурядових організацій і представники органів влади, які зможуть відповісти на запитання, пов’язані з чинними програми, що стосуються вірусних гепатитів на державному і місцевому рівнях, а також – можливостями перегляду бюджету і виділення додаткових коштів на придбання курсів лікування.

Організаторами акції є ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ «Медицина і право» спільно з Управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, БФ «САЛЮС», Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації з метою  донесення до органів влади і ЗМІ нагальної проблеми щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

Локація: площа Ринок, 1 (біля будівлі міської ради)

Коли: впродовж цілого дня

Довідка: Гепатит С - інфекційне захворювання, що вражає печінку і є одним з найбільш поширених видів гепатиту. Симптоми Гепатиту С можуть не проявлятися впродовж тривалого часу. У зв’язку з цим часто носії захворювання непроінформовані про хворобу через що можуть поширювати вірус.  Зараження відбувається парентерально, від прямого попадання вірусу з крові у кров, під час внутрішньовенного вживання наркотиків, чи при переливанні крові, внаслідок погано стерилізованого медичного обладнання. Вірус зберігається в печінці у близько 85% інфікованих. Стандартно гепатит C лікують за допомогою противірусної терапії, і 50—80% людей, що проходять таке лікування, видужують.

Джерело: uk.wikipedia.org


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!