Громаді у Києві остаточно повернули земельну ділянку вартістю понад 12 млн грн

848 0
Вона розташована у Голосіївському районі.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Прокуратура у Верховному Суді домоглася остаточного повернення столичній громаді земельної ділянки вартістю 12,6 млн гривень. Йдестья про передачу в оренду на 25 років земельної ділянки на вул. Бродівській у Голосіївському районі  Києва. Про це повідомляє міська прокуратура. 

Київрада прийняла таке рішення через перехід до товариства права власності на нерухоме майно площею 12,9 кв. м, що більш ніж в 410 разів менше площі землі, яку надали йому в оренду. Разом з тим отримання в оренду земельної ділянки комунальної власності у розмірах, що значно перевищують площу розташованого на ній нерухомого майна, передбачає дотримання процедури земельних торгів. Крім того, надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу відбувається виключно за результатами аукціону.

Читайте також: За 5 місяців повномасштабної війни захисники ліквідували майже 40 тисяч окупантів

У такий спосіб передача спірної земельної ділянки в оренду без проведення земельних торгів відбулась з порушенням інтересів держави, які полягали в тому, що громада міста втратила можливість отримати максимально великий розмір орендної плати за використання ділянки у разі продажу права її оренди на конкурентних засадах. За таких обставин Велика Палата Верховного Суду погодилась з доводами прокурора та залишила в силі постанову Північного апеляційного господарського суду, якою задовольнили позов міської прокуратури про визнання незаконним і скасування рішення Київради про передачу в оренду спірної земельної ділянки.

Додамо, що рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає. 

Нагадаємо, що Господарський суд Києва повернув столичній громаді земельні ділянки на вулиці Архітектора Городецького у центрі міста, якими незаконно заволоділи сторонні особи. Вартість ділянок сягає понад 37 млн гривень.

ТЕГИ: земля, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!