Традиції Різдва, прокидання бабаків і дівчинка, яка прочитала понад 200 книг за рік. Головне за добу

876 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.

6 січня у християн східного обряду – Святвечір. Пропонуємо перелік 12 майже класичних страв, які готують на вечерю перед Різдвом. Розповідаємо про старовинні колядки та про дві найвідоміші мелодії світу, які базуються на українських народних наспівах. Крім того, підібрали п’ять рецептів різдвяної куті. Пропонуємо підбірку віншувань до різдвяної коляди.

Читайте також: Коли у львівських храмах відбудуться Різдвяні Богослужіння. Розклад

Tvoemisto.tv поспілкувалося з дослідницею, співавторкою книги «Школа Різдва» та креативною продюсеркою культурної платформи «Ковчег «Україна» Яриною Винницькою про справжні традиції святкування Різдва, наскільки важливими є 12 страв на столі та без яких символів воно неможливе.  

У Львівській обласній бібліотеці обрали найкращих читачів та користувачів. Серед лідерів за кількістю прочитаних упродовж року книг – 5-річна Катруся. Дівчинка освоїла з допомогою мами аж 206 книжок. Як це вдалося, читайте у матеріалі.

Тvoemisto.tv з'ясувало, що не всі трамваї «Електрон» у місті виїжджають на маршрути. Зокрема, у грудні з 9 трамваїв курсували лише два, і підприємство не має фінансової можливості проводити середні ремонти у повному обсязі. Голова постійної депутатської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич розповів, чи виділяли депутати гроші на технічне обслуговування трамваїв і що потрібно, аби електротранспорт курсував без простоїв. 

Читайте також: У Львові терміново збирають кошти на порятунок 6-річного Орестика з ускладненням після Covid-19

Цього року у місті мали б закінчити ремонт на вулиці Шевченка і відкрити для проїзду другу частину вулиці Пилипа Орлика, про що заявляв міський голова Андрій Садовий. Однак у місті досі триває третій етап реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Чому затримується ремонт, детальніше у новині.

У Львівському міському дитячого еколого-натуралістичному центрі, що на вул. Кубанській, 12, із зимової сплячки несподівано прокинулися бабаки Марічка і Мишко. Це може свідчити про короткий зимовий період і також про те, що весна прийде рано. 

Гарного дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!