У 60 закладах вищої і передвищої освіти на Львівщині наразі готові десять укриттів

1348 0
Почати навчальний рік в очній формі зможуть лише ті заклади, у яких є укриття, здатні вмістити усіх учасників освітнього процесу.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

У 60 закладах вищої та фахової передвищої освіти Львівської області наразі готові до використання за призначенням 10 укриттів. Про такі дані станом на 18 липня повідомили під час засідання Ради ректорів закладів вищої освіти.

За словами очільника Львівської ОВА Максима Козицького, почати навчальний рік в очній формі зможуть лише ті заклади, у яких є укриття, здатні вмістити усіх учасників освітнього процесу. Якщо таких укриттів нема або їхня місткість не достатня, заклад має перейти на змішану або дистанційну форму навчання. Рішення про те, у якій формі проводити навчання, заклади ухвалюють самостійно.

Читайте також: У Львові власні укриття мають 84% шкіл

Додамо, що облаштування захисних споруд триває. Укриття впорядковують згідно з рекомендаціями фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій. Опісля – спеціально створені комісії перевіряють, чи відповідає стан цих об’єктів рекомендаціям.

Нагадаємо, до перевірки укриттів у навчальних закладів Львова та області долучилися працівники Державної служби надзвичайних ситуацій. Серед основних вимог, яким повинні відповідати укриття, є: ширина не менше метра на людину, висота у середньому 1,7-1,9 м, наявність світла, вентиляції, засобів першої необхідності. Також вікна повинні бути додатково убезпечені від ураження уламками. Детальніше про це читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!