У квартирі під Києвом вибухнув газовий балон. Як вберегтися

1971 0
Це сталося у дев'ятиповерховому будинку.
Фото умовне / УНІАН

Фото умовне / УНІАН

У квартирі під Києвом вибухнув газовий балон. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Київській області. 

«Ще один випадок вибуху туристичної газової плити. 9 січня о 16:40 до оперативно-диспетчерської служби Броварського району надійшло повідомлення про вибух на другому поверсі 9-поверхового житлового будинку у м. Бровари на вул. Симона Петлюри. По прибуттю рятувальникт встановили, що в квартирі вибухнув туристичний газовий балончик, який був в портативній переносній газовій плитці, розміщеній на електроплиті», – пояснили рятувальники. 

У результаті увімкнення електричної напруги відбулось підігрівання балончика, що призвело до вибуху. Як наслідок, пошкоджені вікна та двері квартири. Потерпілих немає. 

Читайте також: «Маємо економити», – YASNO про ситуацію зі світлом в Києві 

Спеціалісти-вибухотехніки роз’яснюють основні заходи безпеки, аби уникнути надзвичайних ситуацій:

  • приміщення, у якому використовуються вибухонебезпечні предмети має добре провітрюватись або ж мати потужну витяжку;
  • забороняється ставити прилад на газову чи електричну плиту;
  • не розміщувати плитку чи газові балони біля електричних приладів;
  • при використанні газового балону, розміщувати його не ближче 2 метрів до побутової плити;
  • при можливості готувати на відкритій місцевості;
  • важливо після використання балону перевірити надійне закриття всіх вентилів та перемістити його у прохолодне місце для провітрювання;
  • забезпечити провітрювання приміщення, в якому здійснювалось використання газового балону;
  • якщо палива в балоні залишилось вкрай мало – змінюйте балон на новий, інакше виникне небезпечна ситуація, коли балон може вибухнути.

 

Нагадаємо, у київській багатоповерхівці вибухнув акумулятор та спричинив пожежу. Пожежу ліквідували, однак через вибух з будинку довелося евакуювати 10 людей.  

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!