У Києві викрили чоловіка на махінаціях з евакуацією із зони бойових дій

715 0
Він ошукав 12 людей.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

У Києві судитимуть чоловіка, який ошукав людей під приводом евакуаційних перевезень із зони бойових дій.

Джерело: Київська міська прокуратура 

«Оболонською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 24-річного уродженця Житомирської області за фактом шахрайського заволодіння чужим майном під виглядом здійснення волонтерської діяльності. Досудове розслідування встановило, що у квітні 2022 року зловмисник розмістив у соцмережі оголошення про начебто надання ним послуг з евакуації людей з окупованих територій та районів, де ведуться бойові дії. За свої послуги шахрай просив від 5 тис. гривень із повною передоплатою. Не маючи наміру надавати заявлені послуги, молодик втирався потерпілим в довіру та, отримавши від них гроші, більше не виходив на зв’язок», – пояснили там. 

Читайте також: Сьогодні над Києвом знищили чотири ракети та п'ять безпілотників

У такий спосіб зловмисник ошукав 12 людей, які просили евакуювати їхні сім’ї з тимчасово окупованих територій. Його дії кваліфікували як шахрайство. За вчинене чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України у результаті спецоперації у Києві та Сумській області знешкодила ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!