У Львові покажуть символіку українського вінка мовою акварелі

2480 0
В липні у Львові відкриється виставка живопису Тетяни Боричок "Сплела". Художниця спробує за допомогою живопису передати своє захоплення українським вінком – потужним знаком, символом життя минулого і сьогодення. Виставка триватиме до 25 липня.

«Потужним знаком є вінок. Символ невід’ємний від життя. В своїй основі приховує коло, яке не має ні початку, ні кінця, а, значить, є істинною досконалістю, символом божественного початку. Коло, як символ присутній у минулому і сьогоденні та представляє космос, всесвіт, циклічність життя. З прадавніх традицій є сильним оберегом. В багатьох культурах вінок є невід’ємним ритуальним атрибутом. Присутній , як при смерті так і при житті. Життя саме як вінок, циклічне та багате. Для нас зараз вінок постав збірним образом увібравши в себе цілу низку значень. Слава, краса, юність, нескінченність, міцність союзу, новий початок. Вінок був присутній в багатьох культурах, традиціях, релігії різних цивілізацій", – розповідає Тетяна Боричок.

Художниця виділить два види – обрядові та весільні вінки, штучні та живі і спробує мовою акварелі передати багатство та значення вінка, перенести його в сучасний аспект життя. "Здійснити художній експеримент, зі складною і ніби не близькою технікою до об’ємного, декоративного, прикладного мистецтва. Об’ємне покласти в двохвимірний простір. Ряд робіт стилізувати та передати лиш простоту архітектоніки кожного вінка. Вкласти інформацію в кожну роботу. Мої намагання відчути кожен вінок, його історію, лягають на папір тонко і часто інтуїтивно, довірившись процесу та техніці акварельного живопису. Вінок, атрибут наповнений пам’яттю предків, ліг на папір, відкинувши зайві елементи, але зберігши свою особливість та сутність", – розповіла Тетяна Боричок.

Що: Виставка "Сплела"

Де: Львівський Палац мистецтв, вул. Коперніка, 17

Коли: з 4 по 25 липня 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!