У Львові покажуть виставку з Кракова про різну свободу

1497 0
Мистецтво віддавна є двигуном політичних змін. Отже, «Мистецтво – це свобода», – саме цим гаслом керуються організатори виставки з колекції МОСАК-у (Музею Сучасного Мистецтва в Кракові) в Україні. Їх добірка складається з кількадесят відео та фото творів авторства польських та закордонних митців.

"Митці постійно тестують оточуючу дійсність, одночасно досліджуючи стан свободи суспільства. Їх спротив усталеним правилам впливає на зміни світогляду. Контакт з мистецтвом і сам процес творення розвиває почуття свободи як в індивідуальному, так і в груповому аспектах. Теперішня ситуація в Україні, скерування більшості суспільства в бік Західної Європи демонструє природне прагнення особистості до свободи. В цій ситуації сучасне мистецтво є важливим критично-пізнавальним інструментом", – зазначають організатори.

"Для України, яка обрала шлях євроінтеграції, дуже важливою сьогодні є активізація знайомства з актуальним (contemporary) мистецтвом Європи. Тобто, з тим напрямком мистецтва, який у ХХ столітті вийшов за межі суто естетичної діяльності і зайняв активну позицію визначення сенсу мистецтва в сучасному світі, його пізнавально-етичних та суспільно-критичних вартостей. Відповідно, contemporary-мистецтво перетворилось на один з дієвих чинників модернізації суспільства", – зазначив у вступі до каталогу виставки директор Львівського Палацу Мистецтв Юрій Гнатковський.

Що: Виставка «Мистецтво – це свобода».

Де: Львівський палац мистецтв, вул. Коперніка, 17.

Коли: Відкриття виставки 8.07 о 16.00. Виставка триває від 9.07 до 24.08.2014. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!