У Львові шукають благодійників для висадки кущів на площі Ринок

1037 0
Охочі можуть долучитися до висадки багаторічників.
фото: управління екології львів

фото: управління екології львів

У Львові у декоративних ящиках в центрі висадять низькорослі кущі. Роботи проведуть за спонсорські кошти, тому шукають бажаючих долучитися до ініціативи. Про це повідомили в управлінні екології Львова. 

«Шукаємо дарувальників на чудові групи багаторічників у деревʼяні ящики по вул. Галицькій та Сербській. Їх є по 6 шт. на кожній з вулиць. Вартість на 1 ящик - 3500грн., можна буде розмістити табличку про благодійника по бажанню. Тож зголошуйтесь у коментарях чи в приват сторінки управління», – йдеться у повідомленні. 

В управлінні додали, що дерева уже потребували пересадки в грунт із деревʼяних ящиків, їм бракувало місця для коріння та поживних речовин. Тож клени із вул. Галицької уже "переїхали" в сквер перед парком культури, а надалі планують висаджувати багаторічники у ящики, адже вони зможуть комфортно рости і розвиватися там.

Нагадаємо, у Львові в рамках весняної акції «Подаруй місту дерево» у різних районах висадили 261 дерево та 62 кущі. Саджанці загальною вартістю 1 млн 200 тис. грн закупили львів’яни за власні кошти та подарували місту.

Яка ситуація із озелененням та зрізанням аварійних дерев, забрудненням повітря та якістю водойм; які європейські стандарти хочуть впровадити у Львові та на якому етапі створення наглядових рад при парках. Ці та інші питання Tvoemisto.tv обговорило з керівницею управління екології Галиною Микітчак у матеріалі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!