У Львові військкомати починають набір добровольців для захисту міста

5044 0
На Львівщині створюють додаткову бригаду 125-ї територіальної оборони.
Фот: АрміяInform

Фот: АрміяInform

Від сьогодні, 28 лютого, на Львівщині стартує набір добровольців у додаткову бригаду тероборони, яка захищатиме Львів. Про це під час ранкового брифінгу 28 лютого повідомив начальник Львівської ОДА Максим Козицький.

Додаткова бригада територіальної оборони займатиметься охороною міста. Водночас бригада, що охоронятиме Львівську область, вже майже сформована. За словами Максима Козицького, у найближчих планах – сформувати додаткові батальйони, які будуть входити у склад територіального центру комплектування.

Читайте також: У Львові на в'їзді та виїзді встановлюють блокпости

«Сьогодні отримали наказ на створення додаткової бригади 125-ї територіальної оборони, тож львівські військкомати готові приймати добровольців, які будуть записані у тероборону Львова», – каже голова ЛОДА.

Створюється й окремий 10-й стрілецький батальйон, який входить у склад територіального центру комплектування. Туди можуть записуватись і працівники військкоматів, і цивільні люди, які є військовозобов’язаними.

Як повідомив начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко, усі блокпости на в'їзді та виїзді з міста та області перебувають під контролем. Стосовно охорони області зі сторони Волині, то там вже роблять фортифікаційні споруди.

«Ставимо їжаки, риємо протитанкові рови. Якщо ворог піде на Львівську область, ми його зупинимо на кордоні», – каже він.

Читайте також: Можуть бути атаки. Мешканців Львівщини закликають вступати до тероборони

За його словами, зараз тероборона потребує засобів зв’язку, бронежилетів, касок, медикаментів (кровозупинні ліки, джгути та бинти). Ці речі усі охочі можуть приносити у адміністрації або в гуманітарний штаб на вул. Коперника. Звідти їх розподілять між добровольцями. Максим Козицький додав, що бригади самооборони створювати наразі не варто, краще записуватись у сили тероборони.

«Коли у нас вже буде «гаряче», тоді будемо записуватися у формування сил супротиву, згідно із новим законом», – зазначив він.

Окрім цього, планують створити на Львівщині й іноземний легіон, туди можуть записуватися іноземці з-за кордону.

Нагадаємо, що про те, хто може вступити у тероборону, які документи для цього потрібні і на скільки укладається контракт читайте у матеріалі Тvoemisto.tv підготувало покрокову інструкцію.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!