У Львові забудовник подав позов проти мера міста. Деталі

2864 0
Забудовник «Львівоблагропромбуд» подав до суду на міського голову Львова Андрія Садового. Причиною цього стало звернення мера про те, що забудовник зводить один із будинків незаконно.
Фото: ubr.ua

Фото: ubr.ua

Про це 2 грудня під час прес-конференції повідомив юрист «Львівоблагропромбуд» Дмитро Стельмащук, – повідомляє zik.ua.

Нагадаємо, що 27 листопада на офіційному сайті Львівської міської ради було опубліковано офіційне щотижневе відеозвернення міського голови Львова Андрія Садового, в якому він назвав чотири об’єкти, де ведеться, за його словами «незаконне будівництво», тож попросив мешканців міста утриматися від купівлі там нерухомості. Мова йде про:

  • комплекс «Хмельницький хол» на вулиці Хмельницького, 284а
  • новобудова на вулиці На Нивах
  • житловий комплекс «Галіція» на вулиці Шевченка, 307а
  • новобудова на куті вулиць Варшавської-Соснової.

Останнє з будівництв належить «Львівоблагропромбуд».

«Всі ці звинувачення є голослівними і безпідставними. Вони не відповідають дійсності, – заявив Дмитро Стельмащук. – Забудовник був змушений звернутись до Шевченківського районного суду Львова із позовною заявою про захист ділової репутації юридичної особи та відшкодування моральної шкоди, що була завдана нашій організації у зв’язку із неправомірними діями. У першу чергу, йдеться про проектування, початок будівництва багатоквартирного житлового будинку на розі вул. Варшавської і Соснової».

Юрист розповів, що у позові забудовник обґрунтував свої вимоги та надав усю необхідну дозвільну документацію: ухвалу міськради, якою підприємству надали дозвіл на відведення земельної ділянки і у майбутньому укладення договору оренди, договір оренди землі для будівництва багатоквартирного житлового будинку, випис з Держреєстру речових прав на нерухоме майно про право оренди, витяг з Держземкадастру, містобудівні умови та обмеження, декларацію про початок виконання підготовчих будівельних робіт.

«Ні мер, ні будь-яка інша особа, згідно із чинним законодавством, не має права безпідставно звинувачувати будь-яку іншу особу та здійснювати оцінку на предмет наявності протиправних дій тієї чи іншої особи без належних доводів та посилаючись на власне бачення», – наголосив Дмитро Стельмащук.

Юрист уточнив, що судовий позов містить трьох відповідачів: Андрій Садовий, інтернет-видання Zaxid.net, Львівська міськрада, оскільки на її офіційному сайті було опубліковано відеозвернення.

«Позов поданий через канцелярію Шевченківського районного суду. Ухвала про відкриття провадження буде прийнята протягом 20-30 календарних днів з моменту подання позовної заяви», – повідомив юрист.

Забудовник уже оцінив шкоду від заяви мера у понад 1 млн грн.

«Йдеться про те, що ми не уклали ряд договорів із нашими партнерами, які, прослухавши відеозвернення, висловили певний рівень недовіри, і або відстрочили підписання договорів, або скасували попередні договори. Ми маємо право і на відшкодування моральної шкоди. Ми її оцінили у незначній сумі – 100 тис. грн», – сказав Дмитро Стельмащук.

Він зазначив, що досить складно визначити причину такого звернення і виокремлення незначної кількості забудов: «Можливо, це недостовірна чи не зовсім чітка інформація, яка була надана йому іншими людьми, а, можливо, тут іде мова про інші невідомі мотиви».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!