У Львові збирають вишиванки, які продадуть на аукціоні, щоб придбати автомобіль для військових

1437 0
Аукціон з продажу вишиваних сорочок проведуть у США.
Фото/ Іван Станіславський

Фото/ Іван Станіславський

У Львові волонтери розпочали збір вишиванок, які планують продати на аукціоні у США, а за виручені кошти планують придбати автомобіль для хлопців на передову. Акцію організувала комісія УГКЦ у справах охорони здоров'я.

Лише за кілька днів небайдужі українці зібрали більше пів сотні сорочок. Перші 8 виробів передала 82-річна Марія Данилик, яка все життя займається вишиванням.

«Пять вишивок із довгим рукавом, а три – з короткими рукавами. Носіть на здоровя», – так підписала жінка подаровані сорочки.

Також до акції долучилися відомі дизайнери. Наприклад, у збірці є вишиванки бренду «Традиція» Оксани Генди, також є роботи бренду «Сварга». 40% зібраних вишиванок надала Леся Горностай.

«Крім традиційних регіональних українських вишиванок в нас є навіть єврейські вишиванки, які надав департамент культури національностей і релігій. Хочемо купити пікап, такий як треба хлопцям, наклеїти тоненьку вишивану полосочку на нього, щоб всі розуміли, що це все від нашого вишиваного десанту», – каже Tvoemisto.tv організаторка акції, голова комісії УГКЦ у справах охорони здоров'я Мирослава Полець.

Збір вишиванок триватиме до кінця травня. Сорочки можна приносити у Патріарший дім у Львові, що на вул. Хуторівці, 35Б.

Відео Дар'ї Кучер

Фото Івана Станіславського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!