Політична реклама

У Львові з'явиться територія з полегшеними податковими умовами

2025 0
Львівська міська рада отримала погодження Міжвідомчої комісії при Міністерстві економічного розвитку України на створення індустріального парку в мікрорайоні «Рясне-2».

Щойно ділянку внесуть у відповідний державний реєстр, у місті з’явиться територія з полегшеними податковими умовами для підприємців, інформує Zaxid.net.

«За кілька днів ми внесемо всі технічні зауваження комісії до проекту і затвердимо остаточний варіант на засіданні сесії Львівської міськради, яка попередньо має відбутись 6 лютого. Потім надішлемо відповідну ухвалу в Державне агентство з залучення інвестицій та управління національними проектами, яке внесе територію на «Рясне-2» у відповідний Держреєстр. Таким чином, ця ділянка офіційно отримає статус індустріального парку», - розповів начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль.

Цей статус є обов’язковою умовою для того, щоб підприємці, які там працюватимуть, мали передбачені Законом України «Про індустріальні парки» пільги.

Йдеться про нульову ставку мита на обладнання, яке ввозять з-за кордону, підведення інженерно-транспортної інфраструктури за кошт міста і держави, полегшену процедуру оренди ділянки на території індустріального парку, прискорення отримання необхідних дозволів для підприємців тощо.

 «Проектом передбачено, що там може розміститись 9-10 підприємств, які створять від шести до дванадцяти тисяч нових робочих місць. Щойно відбудеться реєстрація, ми відразу оголосимо конкурс на визначення керуючої компанії. Власне вона безпосередньо залучатиме і працюватиме з інвесторами», – розповів Сергій Кіраль.

Нагадаємо, восени 2012 року на сесії Львівської міської ради депутати затвердили концепцію створення львівського індустріального парку. А в жовтні 2013 міські депутати виділили ділянку в «Рясне-2», площею 22,6 га під його розміщення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!