У РНБО розглянули продовження заборони російських сайтів в Україні

1592 0
Кажуть чекати на указ президента, а парламент зібрався на позачергове засідання.
Фото: youtube

Фото: youtube

Рада національної безпеки та оборони України вже розглянула питання продовження заборони російських сайтів в Україні, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає Радіо Свобода.

«РНБО вже все зробила, чекайте на указ президента», – сказав він без уточнення деталей.

Як повідомляє Голос України, на вимогу 158-ми нардепів спікер Дмитро Разумков скликав позачергове засідання Ради, де також мають розглянути це питання і звернення до РНБО.

Нагадаємо, травні 2017-го року п’ятий президент України Петро Порошенко заборонив в Україні соціальні мережі «Вконтакте» та «Одноклассники», сайти Mail.Ru Group, сервіси «Яндекс» та низку інших ресурсів на три роки.

На початку квітня із пропозицією продовжити заборону на ще три роки виступило СБУ. За даними СБУ, протягом 2017-2020 років зафіксовано тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на платформах «Одноклассники» і «ВКонтакте». З початку введення санкцій слідчі Служби зареєстрували майже 100 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у цих соцмережах.

Усі вони мають ознаки вчинення злочинів: посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу чи захоплення державної влади, і навіть створення терористичних груп.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!