Україна очікує від Заходу зброю для боротьби з іранськими ракетами

947 0
Наразі Україна не має захисту від балістичних ракет.
Фото: defence-ua

Фото: defence-ua

Україна планує отримати від західних партнерів далекобійну зброю, яка може збивати балістичні ракети іранського виробництва.

Джерело: речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу.

Читайте також: Росія не отримає переваги у повітрі в найближчі місяці, – британська розвідка

Коментуючи передачу росії Іраном балістичних ракет, він припустив, що країна-агресор ймовірно використовуватиме їх для ударів по критичній інфраструктурі України. Він пояснив, що іранські ракети летять по балістичній траєкторії через стратосферу і на даному етапі Україна не має ефективних засобів для боротьби з ними.

«Нині будемо очікувати від наших партнерів саме тих засобів, які допоможуть нам діставати противника. Ідеться про далекобійні засоби озброєння, які б могли нам допомогти захиститися від балістичних ракет, від того терору, який Росія влаштувала проти нашого народу», – сказав він.

Читайте також: «Очікуємо хороших новин щодо ППО». Зеленський провів тривале засідання ставки

Зазначимо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій казав, що балістичні ракети, які росія отримає від Ірану, ймовірно, розмістять на північному кордоні України. Однак, наразі Україна не має захисту від них. Зараз в України є засоби протиповітряної оборони, а для збивання цих ракет необхідні протиракетні системи.

Додамо, що за даними CNN, влада Ірану має намір поставити росії для війни проти України 1000 балістичних ракет малої дальності класу «земля-земля». За даними української розвідки, росія та Іран дійсно домовилися про передачу 1000 одиниць військової техніки, але йдеться не лише про ракети, а й про безпілотники.

Нагадаємо, 5 листопада Іран визнав, що постачав росії безпілотники, однак заявив, що вони були відправлені ще до вторгнення в Україну, де рф використовує дрони для ударів по електростанціях та цивільній інфраструктурі.

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!