Українська православна церква Московського патріархату не молитиметься за Кирила

7030 0
Митрополит Філарет Кучеров також засудив російську агресію проти України.
Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові на вулиці Володимира Короленка, 3

Церква святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові на вулиці Володимира Короленка, 3

Митрополит Львівський та Галицький Філарет Кучеров (УПЦ МП) підписав розпорядження, за яким на богослужіннях у церквах єпархії більше не поминатимуть митрополита московського. Митрополит Філарет Кучеров також засудив російську агресію проти України.

«Припинити молитовне поминання Патріарха Московського за богослужіннями у храмах і монастирях Львівської єпархії Української Православної Церкви. За богослужінням в храмах Львівської єпархії молитовні прохання на єктеніях завершувати за формулою: «о Богохранимій багатостраждальній державі нашій Україні», – повідомляють у розпорядженні.

Таке ж рішення прийняло і керівництво Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

Читайте також: Папа Франциск оголосив 2 березня днем посту за мир в Україні  

«Збройні сили Російської Федерації  вторглись в Україну.  Декілька днів поспіль триває кровопролиття, ракетні удари по містах, гинуть мирні жителі, діти. Не отримавши від патріарха Кирила ніякого осудження цієї кровопролитної війни, яку розв’язала Росія проти наших співвітчизників, ми, духовенство Івано-Франківської єпархії УПЦ, зупиняємо поминання Патріарха Московського Кирила на усіх богослужіннях. У цьому рішенні вбачаємо підтримку вірян наших храмів, чимало з яких нині на передовій. Ми лишаємось вірними Українській Православній Церкві, Її Священному Синоду та Вашому Блаженству», йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Також нагадаємо, що сьогодні, 2 березня, католики у всьому світі поститимуть у намірі миру в Україні, відповідаючи на заклик Папи Франциска. Сьогодні у римо-католиків Попільна середа, яка знаменує початок Великого посту.

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!