Українцям у 2021 році найбільше радості приносили концерти та подорожі. Опитування

1095 0
У цілому, як свідчать результати опитування, ті, хто займався будь-якими активностями мають вище відчуття успішності й позитивності 2021 року.
Photo by KaLisa Veer on Unsplash

Photo by KaLisa Veer on Unsplash

Активне дозвілля та хобі найбільше впливали на рівень позитивних емоцій українців упродовж року, що минає. Особливо йдеться про розваги, які були менш доступні у 2020-му через пандемію: концерти, дискотеки, подорожі закордон. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного протягом 4-7 грудня.

«Цікаво, що дозвілля «на виїзд» більше впливає на задоволеність життям та радість, ніж такі ж активності вдома: наприклад, похід в кіно більше приносить радості, ніж просто фільми й серіали; ресторани, кафе й шашлики більше радують ніж кулінарія; заняття спортом – більше ніж перегляд матчів», – йдеться у висновках із дослідження.

Водночас із усіх активностей відвідування церкви найменше приносило опитаним радості у цьому році, і помітно менше ніж тим, хто займався просто духовними практиками.  

Читайте також: 43% українців досі не готові вакцинуватися від коронавірусу. Результати дослідження

У цілому, як свідчать результати опитування, ті, хто займався будь-якими активностями мають вище відчуття успішності й позитивності 2021 року. Тому і рибалка, і збір грибів і духовні практики, тренінги розвитку, шопінг, книги й походи також приносили в цьому році переважно позитивні емоції людям. 

Додамо, що в опитуванні брали участь громадяни України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 1600 респондентів. Інтернет-опитування методом Computer-Assisted Self Interviewing (CASI) зробили на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%.

Нагадаємо, третина українців змогли реалізувати у 2021 році всі або більшість своїх планів. Ще половині вдалось частково реалізувати плани і тільки 13% сказали, що їм нічого не вдалось. Детальніше про це читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!