Унікальні етно-вишиванки від Караванської у Львові. Фото

13194 2
«Торкнутися «вишиваної» історії в Садах майбутності» - таким був леймотив ексклюзивного fashion-show від Оксани Караванської. Дизайнер вперше показала в Україні свою колекцію вишиванок третього тисячоліття – Vyshyvanka Couture.

Для цього показу Оксана Караванська обрала особливе місце – Митрополичі Сади Андрея Шептицького, які розташовані на Святоюрській горі у Львові. Цей парк – пам’ятка рококової архітектури ХVІІІ ст., і він закритий для публічних відвідин. Але з нагоди модно-історичного шоу, у якому переплелися авторські вишиванки Караванської і старовинні українські строї кінця XVIII - початку XIX ст. з фондів Музею етнографії, Митрополичі Сади вперше відкрили свій простір для світських гостей. А оскільки подія відбувалася в рамках V Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest, модне дійство супроводжувала жива музика - від львівських етно-джаз гурту Shockolad і фольк-гурту «Марвінок».     

Показу колекції Оксани Караванської Vyshyvanka Couture передувало театралізоване дійство – артисти балету Ірини Мазур «Життя», одягнені у старовинні національні строї, створили для гостей паралельний світ минулих століть. А після того, як глядачі змогли доторкнутися до автентики, до нашого «вишиваного» минулого, на імпровізований подіум просто неба, устелений сіном, почали босоніж виходити моделі – у новітніх вишиванках, вишиванках третього тисячоліття, інформують організатори модного дійства.  

Колекцію Vyshyvanka Couture Оксана Караванська створює уже кілька років. Уперше на подіумі її показали наприкінці 2014-го - у Чикаго. А цими днями «вишивану» fashion-історію Караванська продемонструвала й у рідному Львові. На ексклюзивному показі в рамках Alfa Jazz Fest у Митрополичих Садах на Святоюрській горі дизайнер представила близько сорока сучасних вишиванок.  

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
17 Січня, 2017 14:36
Тessa Продаются ли эти изделия или аналоги в магазинах Львова ? Или же других дизайнеров? Спасибо.
30 Червня, 2015 17:09
Ага Індексаційному вору яйценюку з вором парашуком роило похабно-воровське виший!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!