У соцмережах запустили флешмоб на підтримку евакуйованих із Китаю українців

3043 0
Флешмоб став відповіддю на протести мешканців селища, куди в санаторій привезли евакуйованих із Китаю.
Фото: Сегодня

Фото: Сегодня

В соцмережах запустили флешмоб на підтримку українців, яких учора евакуювали з китайського міста Ухань, евакуйованих із Китаю українців.

У Фейсбуку та Інстаграмі публікують фото з хештегом #ВірусуНеБоюсяЯзВами. Флешмоб запустили медійники та журналісти й уже підхопили інші українці.

Читайте також: Нашим найбільшим ворогом насправді є не коронавірус, а два «паразити»

Нагадаємо, 20 лютого до України прибув літак із евакуйованими з Китаю українцями та іноземцями, які перебували у місті Ухань, епіцентрі коронавірусу. Літак прилетів до Харкова, після чого евакуйованих доставили на Полтавщину в санаторій у Нових Санжарах, де 14 днів будуть на карантині. Мешканці цього села, сіл Тернопільщини та Львівщини почали протестувати проти розміщення евакуйованих на їх території, перекривають дороги та облаштовують блокпости.

Ще минулого тижня на Львівщині почали ширитись чутки, що літак прилетить до Львова, а евакуйованих розмістять на карантин у одному з санаторіїв області. Ця новина викликала найбільше збурення у Винниківському госпіталі. Паніка почалася у середу зранку, коли з госпіталю почали виписувати пацієнтів. Точної локації, куди привезуть пасажирів літака, офіційні органи влади не називали, тож це і стало причиною збурення мешканців. 

Детальніше про прибуття літака з Китаю та протести місцевих мешканців можна у спецматеріалі Tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!