В Україні можна буде отримати консультацію лікаря по телефону

4241 0
В Міністерстві охорони здоров’я запровадили нову модель медичної допомоги.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

З вівторка, 13 березня, в Україні скасовується Книга запису викликів лікарів додому. Згідно із наказом МОЗ, відтепер лікар не буде зобов’язаний звітувати про відвідування усіх пацієнтів, що повідомили реєстратуру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

«Пацієнт та лікар зможуть отримати доступ один до одного по телефону. Час лікаря є цінним та обмеженим суспільним ресурсом. Кожен пацієнт повинен розуміти, що коли лікар іде до нього додому, він не допомагає щонайменше трьом іншим пацієнтам. Пацієнт та лікар будуть разом приймати рішення про необхідність візиту додому», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні скасували застарілі форми медичної облікової документації

Відтепер усе звітування про прийоми, проведені лікарем, зводитимуться до 4 цифр в день: загальна кількість звернень дорослих і дітей та кількість відвідувань дорослих та дітей вдома. Ці відомості фіксуватимуться у втричі скороченій формі 039/о.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!