Розгортають третю хвилю лікарень та кримінал через повінь за статтею «Екоцид». Головне за ніч і минулу добу

49249 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Лікарні третьої хвилі – Зупинка транспорту. В Україні захворюваність коронавірусом росте, проте летальність знижується. У зв’язку зі зростанням кількості хворих коронавірусом Covid-19 Міністерство охорони здоров’я готує лікарні третьої хвилі. Тільки за останню добу в Україні виявили понад 1100 випадків.

Як заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24», середній показник заповненості лікарень пацієнтами з Covid-19 в Україні становить 16%. При цьому у деяких медзакладах вільними залишаються 50-40% ліжок.

Прем’єр Шмигаль не виключає, що окремі області можуть повернутись до зупинки громадського транспорту через невтішну динаміку поширення коронавірусу.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 209 осіб (203 – напередодні). Разом 4 836. Вилікувалося – 726 особи (плюс 14), померло – 126 (3 – за добу).

Обласні лабораторії за добу провели 1 238 ПЛР-тестів, із яких нових проб – 1 006. Серед позитивних результатів нових – 175 хворих.

Читайте також: Чому у Львові ІФА-тести на коронавірус не роблять масово, як обіцяли в МОЗ

Учора внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції померла завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Михальчук. «Сьогодні перестало битися серце хорошої і мудрої людини, жінки, мами, бабусі, яка все життя віддала роботі у СЕС»,написала головна епідеміологиня області Наталя Тімко.

В Україні Covid-19 виявлено у «рекордних» 1 109 осіб (994 за попередню добу). Загальна кількість 41 117 пацієнтів. Одужало – 18 299 (плюс 541), померло – 1 086 особи (плюс 19).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина все ще очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 4 836 (детальніші показники вище), далі Київ – 4 726 осіб (плюс 113 за добу), Чернівецька – 4 582 (плюс 51), та Рівненська – 3 364 (плюс 116) області.

Повінь – «Екоцид». Повінь на Івано-Франківщині зачепила 13 тисяч будинків, але йдеться про різну ступінь руйнації.

У Чернівецькій області за попередніми підрахунками негода завдала збитків на 1 мільярд 50 мільйонів гривень.

Слідчі СБУ для встановлення всіх обставин, на які можливо вплинула діяльність та бездіяльність посадовців, розслідує причини руйнівних повеней на заході Україні за статтею «Екоцид» Кримінального кодексу.

Угорщина направить міжнародний батальйон «Тиса» на ліквідацію наслідків негоди в Україні.

Читайте також«Міністерство юстиції скасувало право власності доньки Козловського на два ринки у Львові»

Шмигаль – Шкарлет – СБУ. Прем’єр Шмигаль вважає, що новопризначений в.о. міністра освіти, ексрегіоонал Шкарлет має «добре і ясне бачення» і «менеджерський досвід» та запевняє, що президент Зеленський не тиснув на нього щодо призначення.

До учасника акції проти призначення Шкарлета очільником МОН науковця Андрія Сененка приходив куратор СБУ.

Міжнародна дорадча група закликала Верховну Раду змінити закон про реформу СБУ. МКГ створена в січні 2016 року при Службі безпеки як спеціальний орган, до якого увійшли Консультативна місія ЄС, офіс зв’язку НАТО і посольство США.

Стерненко – Порошенко – Мартиненко. Суд, який розглядає скаргу активіста Сергія Стерненка та захисту на його домашній арешт, оголосив перерву на тиждень – до 3 липня.

Експрезидент Порошенко заховав свої картини «за гратами» в музеї Івана Гончара в Києві, куди знову приходив слідчий ДБР для «огляду творів мистецтва». Слідчий так і не зміг показати постанови суду, після чого залишив музей.

Читайте також: Вакарчука позбавили депутатських повноважень на з'їзді партії

Суд в Швейцарії засудив ексдепутата Мартиненка до 28 місяців ув’язнення за відмивання коштів.

ЄС – Польща – США – Чорногорія – Грузія. В одному з проєктів рішень про відкриття зовнішніх кордонів ЄС Україна зазначена серед держав, мешканцям яких можуть відкрити в’їзд до Євросоюзу. Попередньо заборона стосуватиметься США, Бразилії та Росії – через високі показники захворюваності Covid-19.

Президент Європейського центрального банку Крістін Лагард заявила, що єврозона подолала найгіршу частину кризи, викликаної епідемією.

Польський авіаперевізник LOT оголосив про відновлення польотів в європейські країни. До кінця серпня авіакомпанія охопить майже 70 напрямків, в тому числі і Львів.

Світ встановив новий рекорд добової захворюваності на Covid-19 – 194 тисячі нових випадків. Найбільше – у США та Бразилії – близько 47 тисяч.

Читайте також: На Львівщині вперше в Україні проведуть онлайн-турнір з художньої гімнастики

У США у четвер зареєстрували рекордний приріст заражень коронавірусом – майже 40 тисяч.

Влада Чорногорії повернула карантинні обмеження через новий спалах коронавірусу. Карантин повернули через місяць після заяви про завершення епідемії в країні.

Грузія через погіршення ситуації з пандемією коронавірусу вирішила перенести відновлення регулярних міжнародних авіарейсів з 1 липня на кінець місяця.

Гарного Вам дня! Попереду три дні вихідних, можна хоч трішки відпочити від усіх негараздів. До слова, львівські надзвичайники Tvoemisto.tv заявили, що рівень води в річках впав, вода посходила з доріг. Незначні переливи є в селі Зарічне на Стрийщині та в Жидачівському районі. «Дороги зараз всі є проїзними. Їхати в Карпати можна».

Ще варіанти, куди можна помандрувати тут.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!