Вакцинація дітей до 5 років та найзабрудненіші львівські перехрестя. Головне за добу

911 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Андрій Подільник/Unsplash

Фото: Андрій Подільник/Unsplash

Коронавірус втрачає 90% заразності через п’ять хвилин перебування на свіжому повітрі. Оскільки вірусні частинки залишають легені відносно вологими та багатими вуглекислим газом, вони швидко втрачають воду та висихають. Через це порушується здатність інфікувати клітини людини, але змінюється швидкість висихання частинок залежно від вологості повітря. 

Читайте також: «Нуль відходів». Топ-5 успішних проєктів Zero Waste Lviv 2021

Уже з квітня цього року Міністерство охорони здоров’я розглядатиме можливість вакцинації від коронавірусу для дітей від 5 років. Досвід інших країн, за словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно.

Читайте також: Із 13 січня в тестовому режимі запрацює е-квиток. Що ще слід знати пасажирам

У Львові демонтували ще шість тимчасових споруд, зокрема на вулицях Сихівській і Пекарській. 

Згідно з дослідженням найзабрудненішими перехрестями Львова є на шести: вул.Дорошенка – Словацького, пр.Червоної Калини, вул. Липинського – Хмельницького, вул.Шевченка – Ковча, вул.Городоцька – Збиральна. Більше тут.  

Читайте також: Навіщо нам посередники між підприємцями та податковою або що не так із РРО

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі організують благодійний аукціон для того, аби придбати сучасний реанімобіль для передчасно народжених малюків. Свого реанімобілю у центрі немає, тому дуже важливо отримати його. 

Поет, політв’язень і один із представників «пізньошістдесятницької» генерації з Львівщини Ігор Калинець став Народним поетом України 2022 року. 

Читайте також: Львову потрібен чіткий алгоритм встановлення електрозарядних станцій для мешканців

Із лютого цього року правоохоронці отримають підвищення заробітних плат. За словами міністра Дениса Монастирського, у держбюджеті на 2022 рік на підвищення зарплат правоохоронцям передбачили додаткових 2,8 млрд грн, із них на зарплати Нацполіції додатково виділили 1 млрд грн.

Упродовж 11-13 січня, через значне зниження температури повітря, зокрема й до мінус 15 градусів, у Львові діятимуть 27 пунктів обігріву для потребуючих.

Гарного Дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!