«Відбудова має бути «зеленою». Київщина може приєднатися до ініціативи ЄС

1597 0
Лише в одному Ірпені через бойові дії зруйновано та пошкоджено 70% міста.
Фото: Kyiv Media

Фото: Kyiv Media

Київщина може стати пілотною для участі в ініціативі ЄС щодо «зеленої» відбудови міст «Фенікс», про це йшлося на зустрічі міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця та комісара ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюса Сінкявічюса з місцевою владою Бучі, Ірпеня, Броварів, Борисполя, Фастова та Бородянки. Вони обговорили плани та першочергові проєкти «зеленої» відбудови міст, повідомляє пресслужба міністерства.

Київщина стала однією з перших областей, що постраждали від повномасштабного вторгнення РФ. Лише в одному Ірпені через бойові дії зруйновано та пошкоджено 70% міста.

За словами Руслана Стрільця, відбудова міст має бути «зеленою». І тут про все – від проєктування реконструкції до сонячних панелей та фарб, використаних під час реставраційних і будівельних робіт.

«Спілкування з головами громад вкотре переконало, що Київщина готова впроваджувати якісні зміни на своїх територіях та розв’язувати наявні проблеми. Міські голови розуміють, які кроки треба робити й куди рухатись. І вже навіть є певні результати. Міста потроху відновлюються», – зазначив міністр.

На думку голів громад, надзвичайно важливими та найпершими проєктами з реконструкції міст мають стати створення сучасної системи поводження з відходами, енергоефективність, якісне водопостачання та очищення стічних вод.

Нагадаємо, через постійні російські атаки, лише на Київщині було утворено 144 тис. тонн відходів руйнації. І саме Київська область була першою в Україні, хто почав якісно розв’язувати цю проблему.

Руслан Стрілець наголосив очільникам міст, що вони мають обов’язково використати таку унікальну можливість від ЄС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!