​​Власником хлібопекарського заводу, який збудують на Львівщині, виявився ексрегіонал. Що кажуть у ОВА

7168 0
Власник заводу голосував за диктаторські закони у 2014 року.
Володимир Мисик / Фото: city.kharkov.ua

Володимир Мисик / Фото: city.kharkov.ua

До нового заводу хлібобулочних виробів, будівництво якого почали на Львівщині, виявився причетним ексрегіонал з Харкова Володимир Мисик, що є власником ТМ «Кулиничі». Хоч у Львівській ОВА назви компанії не розголошують, але з допису сторінки торговельної марки «Кулиничі» стало відомо, що йдеться про їхній завод. Його частково збудують з потужностей, які перевезли з Харківщини та інвестують 20 мільйонів євро. 

«Так, ми дійсно будуємо новий завод недалеко від Львова. Ми не закриваємо завод у Харкові, ми не закриваємо наші торговельні точки у Харкові»,написали у Facebook ТМ «Кулиничі». 

Читайте також: На Львівщині з'явиться новий хлібопекарський завод, у який інвестують 20 млн євро

У коментарі Tvoemisto.tv очільник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда повідомив, що під час домовленостей про релокацію заводу не розглядали ніяких іміджевих чи репутаційних питань щодо компанії.

«З людиною, яка так широко обговорюється у засобах масової інформації, я познайомився під час офіційного заходу. В особисту біографію я не дивився. Ми не розглядали ніяких іміджевих чи репутаційних питань під час процесу релокації частини виробничої потужності з території, де ведуться бойові дії. Наше завдання  забезпечити релокацію частини виробничих потужностей в безпечну зону на територію Львівщини», – сказав він. 

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що якщо виникають підозри щодо антиукраїнської, антидержавницької чи корупційної діяльності власника цього підприємства, то потрібно звертатися до правоохоронних органів.

«Підприємство, про яке ви запитуєте, створить на Львівщині 3 тисячі робочих місць. 500 – для вимушених переселенців з Харкова. 2500 – для місцевих жителів. Від початку повномасштабної війни це перший об’єкт таких масштабів, який почали будувати на Львівщині. Крім того, це перший хлібопекарський комплекс, який зводять на території нашої області за останні 50 років. Якщо є підозри щодо антиукраїнської, антидержавницької чи корупційної діяльності власника цього підприємства, то варто б було звернутися до правоохоронних органів. Це їхня компетенція», – сказав він. 

Максим Козицький та Володимир Мисик на презентації хлібопекарського комплексу 26 серпня 

Як пише «Рух чесно», ТОВ «Хлібокомбінат Кулиничі» у 1994 році заснував Володимир Мисик. У 2012 році його обрали народним депутатом 7 скликання від «Партії регіонів» за тим же округом як член партії. У лютому 2014 року вийшов з фракції «Партії регіонів» і став членом групи «Економічний розвиток». У 2014 році за округом №172 обраний як  безпартійний самовисуванець. З 2016 року член депутатської групи «Партія Відродження», до того був позафракційним. Голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Був народним депутатом 8 скликання. У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 172 округу як безпартійний самовисуванець. Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. 

Зазначимо, що Tvoemisto.tv звернулося з офіційним запитом за коментарем щодо перевірки власника ТМ «Кулиничі» в управління Служби безпеки України у Львівській області. 

Читайте також: На Львівщині виявили 305 підприємств, які пов'язані з росіянами

Нагадаємо, хлібопекарський комплекс збудують на Львівщині та інвестують у нього 20 мільйонів євро. Окрім заводу, відкриють пекарні, де одразу ж продаватимуть продукцію. Згідно з новими вимогами, які набули чинності в Україні, об’єкт матиме бомбосховище для працівників.

Перелік заводів, які планують запустити в області свою роботу, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням

Антоніна Костик



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!