Володимира Зеленського оштрафували на 850 грн за показаний бюлетень

1945 0
Також за рішенням судді майбутній президент має заплатити 384,4 грн судового збору.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Оболонський районний суд виписав штраф новообраному президенту Володимиру Зеленському за демонстрацію бюлетеня під час голосування у другому турі виборів 21 квітня. Про це повідомляє «Українська правда».

«Суд постановив Зеленського визнати винуватим та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян — 850 гривень», — сказав під час засідання суддя Владислав Дев’ятко.

Читайте також: Народовладдя та добрі дороги. Що насправді обіцяє у своїй програмі Зеленський

Крім того, Володимир Зеленський Зеленський має заплатити 384,4 грн судового збору. Постанову можуть оскаржити протягом 10 днів з дня її винесення. Вона набере законної сили після закінчення строку подання апеляції.

За словами судді, Володимир Зеленський передав у суд звернення із заявою про проведення засідання без нього. Захист вимагав закрити справу за відсутністю складу правопорушення, хоча сам новообраний президент визнав свою провину та підписав складений на нього адмінпротокол 21 квітня.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів Президента України, у якому чинний президент Петро Порошенко зі значним відривом програв актору та шоумену Володимиру Зеленському. Новий президент вступить у повноваження після інавгурації, яку попередньо запланували на кінець травня. Додамо, що Львівщина – єдина з усіх областей, де перемогу отримав Петро Порошенко. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!