Ворог намагається дискредитувати ЗСУ, обстрілюючи окуповану Херсонщину, – Генштаб

847 0
Сили оборони завдали 5 ударів по районах зосередження ворога.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ворог не відмовляється від своїх загарбницьких планів, попри значні втрати. Основні зусилля зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 5 ударів по районах зосередження ворога. Силами оборони знищено 2 крилаті ракети «Калібр».

Для дискредитації ЗСУ на тимчасово зайнятій території Херсонської області, противник здійснює артилерійські обстріли підконтрольних їм територій. Ураженню піддаються медичні заклади, житлові будинки та заклади освіти.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ.

РФ завдала 16 ракетних ударів, зокрема по цивільній інфраструктурі міста Хмельницький та населеного пункту Українськ Донецької області. Внаслідок чого є пошкодження житлових будинків та жертви серед цивільного населення. Крім того, ворог завдав 4 авіаційних удари та здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Ворожих обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Огірцеве, Веселе, Красне Перше на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському – противник здійснив обстріли населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Берестове Харківської області; Стельмахівка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка Луганської області та Спірне – Донецької.
  • На Бахмутському – обстрілів зазнали понад 18 районів населених пунктів, зокрема, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському та Шахтарському – противник здійснив артилерійські обстріли 13 районів населених пунктів. Серед них – Авдіївка, Водяне, Веселе, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому – вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Времівка Донецької області та Малинівка, Степове, Малі Щербаки, Новоданилівка, Мала Токмачка і Білогір’я – Запорізької.
  • На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та місто Херсон, а також райони понад 20 населених пунктів, включаючи Берислав, Козацьке, Веселе, Антонівка, Велетенське та Берегове Херсонської області.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!