Ворог продовжує атакувати на п'яти напрямках, – Генштаб

753 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ворог і далі зосереджує основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, у районах Невського, Бахмута, Новобахмутівки, Водяного та Мар’їнки.  

ЗСУ відбили атаки окупантів на Гряниківку і Масютівку Харківської області; Білогорівку – Луганської та Васюківку, Берхівку, Бахмут, Василівку, Новобахмутівку, Водяне, Невельське та Мар’їнку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження ворога та один – по його ЗРК на вогневій позиції. Також уражено 2 позиції ППО окупантів та батарею РСЗО. Окрім того, наші захисники збили 3 БпЛА типу «Ланцет».

Джерело – Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби противник завдав 6 ракетних та 28 авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Також здійснив 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок вогню російських окупантів знищені та пошкоджені цивільні житлові будинки, школи та магазини. Є загиблі та поранені.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка і Єліне Чернігівської області; Новослобідське, Білопілля, Юнаківка, Миропілське і Краснопілля на Сумщині, а також понад 25 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них – Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Бочкове, Мала Вовча, Озерне, Григорівка, Дворічна та Куп’янськ. Крім того, противник завдав авіаційного удару по населеному пункту Гранів Харківської області з території російської федерації.
  • На Куп’янському та Лиманському – противник обстріляв населені пункти Дворічна, Гряниківка, Піщане, Крохмальне і Першотравневе Харківської області; Стельмахівка, Невське, Червонопопівка, Білогорівка на Луганщині та Діброва, Федорівка, Іванівка і Котлярівка Донецької області. Завдав авіаудару в районах Білогорівки та Спірного.
  • На Бахмутському – обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Роздолівка, Білогорівка, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Олександро-Шультине, Нью-Йорк та Веселе Донецької області.
  • На Авдіївському та Шахтарському – артилерійського впливу зазнали понад 30 населених пунктів. Зокрема, це – Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Вугледар та Пречистівка Донецької області. Також ворог завдав авіаційних ударів неподалік Олександрополя, Кам’янки, Авдіївки, Мар’їнки та Вугледара.
  • На Запорізькому – вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів, включаючи Новоандріївку, Времівку і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Малу Токмачку, Оріхів, Новоданилівку та Степове на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали райони понад 35 населених пунктів. Серед них – Золота Балка, Дудчани, Качкарівка, Берислав, Козацьке, Миколаївка, Антонівка, Херсон, Дніпровське, Берегове та Велетенське Херсонської області.

Додамо, росія продовжує примусову паспортизацію громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Зокрема, працівникам бюджетних організацій доведено розпорядження так званої окупаційної адміністрації Горлівки щодо громадянства рф. Працівники бюджетної сфери, які до 1 липня не отримають паспорти, будуть звільнені.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!