Як у Львові відзначатимуть День Гідності та Свободи

2596 0
Цьогорічні заходи з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, відбудуться 21 та 22 листопада та проходитимуть під загальним гаслом «Вільні творять майбутнє». Про це повідомила директора департаменту інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю Львівської обласної державної адміністрації Галина Гречин.
фото: vgolos, lviv.tv, lwr.com.ua

фото: vgolos, lviv.tv, lwr.com.ua

У вівторок, 17 листопада, на розгляд Координаційної Ради Майдану, представили загальну концепцію відзначення Дня Гідності та Свободи і другої річниці початку Революції Гідності.

За словами Галини Гречин, урочистості розпочнуться 21 листопада, у День Гідності та Свободи із вшанування пам’яті загиблих Герої Небесної Сотні та учасників АТО. На площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку відбудеться Молитовний Майдан та віче.

«У цей день на вулицях міста Львова проходитиме акція «Україна – це Європа», - зазначила Галина Гречин. - Усі бажаючі зможуть отримати безкоштовну стрічку, як символ ідеї, що об’єднала мільйони сердець ставши поштовхом до Євромайдану».

В рамках заходів заплановано також проведення низки конференцій, круглий стіл «Революція Гідності: очікування та здобутки України на шляху до Європи», панельна дискусія «730 днів – від Євромайдану до реформ» тощо.

Упродовж 21-22 листопада триватиме інтерактивна акція «Спогад та Поступ», яка відбуватиметься в наметі на площі навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку. В наметі діятиме «Пошта Майдану». Усі бажаючі зможуть написати лист воїну, що на даний час перебуває в зоні ведення бойових дій. Також на великому екрані транслюватимуть документальні фільми, а вулицями центральної частини Львова пересуватиметься автопробіг, що складатиметься з учасників «Автомайдану».

У неділю, 22 листопада, на проспекті Свободи відбудеться мистецька акція «Художник на Майдані: минуле і сьогодення». Окрім цього о 18:00 в Музеї визвольної боротьби на підтримку українських воїнів розпочнеться благодійної вистава «Кордон»

Нагадаємо, що на сайті Президента України був оприлюднений указ згідно якого 21 листопада 2015 року у всі містах України мають бути проведені урочистості та  меморіальні заходи. А у навчальних закладах, закладах культури, військових частинах – тематичних виставок, презентацій, інших заходів, присвячених революційним подіям 2004 року та Революції Гідності.

Читайте також: В Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!