Які предмети обов'язково потрібні для вступу до вишів у 2022 році. Пояснення МОН

1047 0
Реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року триватиме до 9 березня.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

1 лютого почалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. Вона триватиме до 9 березня. Кожен зареєстрований учасник має право за рахунок коштів державного бюджету пройти тести щонайбільше з 5 навчальних предметів, загалом ЗНО відбуватиметься з 13 навчальних предметів. У Міністерстві освіти і науки України пояснюють, результата з яких предметів ЗНО будуть потрібні при вступі до університетів. 

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова. Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку спеціальність, бо отримають не тільки результати тестування з обраного навчального предмета, а й додатково – результат ЗНО з української мови. Однак важливо зазначити, що результат ЗНО з української мови не можна буде використати замість результату з української мови і літератури.

Читайте також: ЗНО-2022. Якими будуть цьогорічні тести

Для тих, хто вступатиме на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від спеціальності.

Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з двох конкурсних предметів. Першим предметом є українська мова або українська мова і література. Другий предмет ЗНО пропонується на вибір вступника з переліку других та третіх предметів, зазначених у таблиці Додатка 4. Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який складається у закладі освіти.

Для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти фахове випробування у закладі освіти. Першим предметом, як у двох попередніх випадках, є українська мова або українська мова і література.

Читайте також: Шестеро студентів львівських вишів, які найкраще склали ЗНО, отримають по 100 тисяч грн

Другим конкурсним предметом для таких вступників за вибором закладу освіти у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України, а для вступників на контракт заклади можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника.

Додамо, що інформацію про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів розмістять до 30 червня на інформаційних сторінках учасників тестування.

ТЕГИ: ЗНО, МОН, ЗНО 2022

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!