ЄС затвердив сьомий пакет санкцій проти росії

946 0
До обмежувальних заходів увійшла заборона на імпорт російського золота
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 21 липня, країни Європейського союзу погодили новий пакет обмежувальних заходів проти росії, до якого увійшла заборона на імпорт російського золота. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

«Держави-члени погодилися на наші посилені та продовжені санкції ЄС проти кремля. Я вітаю це. Це посилає сильний сигнал москві: ми підтримуватимемо високий тиск стільки, скільки буде потрібно», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія оголосила дефолт за суверенним боргом

Зокрема, санкції ЄС передбачають:

  • запровадження заборони купівлю російського золота, включаючи ювелірні прикраси;
  • заморожування активів Сбербанку;
  • розширення списку санкцій на 48 фізосіб та 9 юрособ.
     

Зазначимо, що рф є другою за величиною золотодобувною країною у світі з експортом золота в 12,6 млрд фунтів торік. Проте галузеві аналітики вважають, що заборона буде символічною, адже вже накладені санкції фактично закрили ринки ЄС та США для росії. Зокрема, потоки до традиційних торгових центрів у Лондоні та Цюріху переважно припинилися через «самосанкціонування» галузі.

Нагадаємо, посли Євросоюзу затвердили шостий пакет санкцій проти росії, до якого увійшло часткове нафтове ембарго, відключення ще кількох банків від платіжної системи SWIFT, призупинення мовлення російських державних телеканалів та персональні санкції. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!