Будівлі колишнього «Алмазінструменту» розбудують у торгівельну алею

4065 0
Поруч, на території заводу, зводять масштабний житловий комплекс.

Занедбані будівлі колишнього заводу «Алмазінструмент», що на Підзамчі, пристосують під торговельні та адміністративні заклади. Також там облаштують громадський простір. На засіданні виконавчого комітету ЛМР затвердили відповідні містобудівні умови та обмеження.

На фото: занедбані будівлі заводу

ПрАТ «Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту» отримав містобудівні умови та обмеження на проєктування об’єкта будівництва та реконструкцію двох будівель заводу, що на вул. Волинській, 9.

Поруч на території заводу зводять масштабний житловий комплекс, тож головний архітектор Львова Антон Коломєйцев запевнив, що є потреба облаштувати там торгову алею і громадський простір.

Читайте також: Поблизу Львова планують облаштувати найбільший розважальний парк у Східній Європі

«Йдеться про квартал, який на сьогодні активно розвивається, трансформується. В процесі проєктування виникла ідея формування бульвару, алеї, громадського простору. В контексті того архітектори пропонують задіяти нежитлові будівлі. Буде два поверхи. Це будуть торгівельні ряди, також приміщення для обслуговування мешканців», – зазначив він.

У документі йдеться, що висота будівель не повинна перевищувати 9,6 метрів.

Міський голова під час засідання зазначив, що у Львові бракує майстерень, де можуть працювати митці. І запропонував головному архітектору міста долучити забудовників до вирішення проблеми.

Додамо, торік Львівська міськрада дозволила розбудувати житловий квартал на історичній частині колишнього заводу «Алмазінструмент», що на вул. Богдана Хмельницького, 116. Земельна ділянка площею 1,7 га призначена для будівництва адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови. Висота будівель не має перевищувати 29,8 м, утім висоту забудовник ще має узгодити з львівським аеропортом. Відсоток забудови – 50%.

Читайте також: Чи можна на львівській телевежі зробити оглядові майданчики

За детальним планом території, у межах вулиць Новознесенської, Хмельницького, Волинської та Промислової коропорація «Ріел» будуватиме великий житловий квартал.

Додамо, що будівельна компанія «Ріел» викупила акції ПАТ «Алмазінструмент». Під час ефіру програми «Наші реформи» на Tvoemisto.tv  директор компанії з питань розвитку Ігор Гуменчук зазначив, що історичні будівлі зносити не будуть.

Завод «Алмазінструмент» розташований на території колишньої фабрики Бачевського, що виробляла алкогольну продукцію з середини ХVIII ст. У другій половині ХХ ст. у виробничих корпусах горілчаної фабрики розмістили машинобудівне підприємство, потім завод алмазного інструменту. За даними системи YouControl, кінцевим бенефіціарним контролером ПрАТ «Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту» є ПП «Львівінтерсервіс». Його засновницею є Валерія Кулеба. Вона також є співвласницею низки компаній, що займаються будівництвом.

Головне фото: візуалізація проєкту



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!