Зеленський пропонує працівникам самим обирати, на яке свято брати вихідний

1922 0
Відповідний законопроєкт мають винести на розгляд Кабміну та депутатів.
фото: ngzt

фото: ngzt

В Офісі президента Володимира Зеленського пропонують рекомендувати роботодавцям надавати вихідний день працівнику, який відзначає одне з цих свят. Про це повідомили в ОП.

«Пропонується надати державний статус таким релігійним святам, як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду. Відповідно до законопроекту, роботодавцю рекомендується надавати вихідний день співробітнику, який відзначає одне з цих свят відповідно до належності до тієї чи іншої релігійної конфесії», – каже заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Такий підхід, на його думку, дасть змогу забезпечити дотримання традицій святкування. Заступник керівника ОП додав, що «філософією цього документа є побудова в Україні мультиконфесійного толерантного суспільства відкритого типу».

Нагадаємо, що 30 липня Володимир Зеленський видав указ, де запропонував Кабміну зробити низку релігійних свят державними та обговорити це питання з Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам’яті, після чого винести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!