З’явився додаток, який відслідковує якість доріг

3382 0
Команда розробників з Івано-Франківська створила мобільний додаток Navizor, який вміє прокладати маршрути, враховуючи якість доріг.
фото: inspired.com.ua

фото: inspired.com.ua

Сервіс поки що перебуває на стадії бета-тестування, проте його вже зараз можна завантажити для смартфонів на Android з маркету Google Play. Програма вміє прокладати маршрути містами України та підказувати, де по дорозі буде погане асфальтне покриття, а також сплановуватиме маршрут таким чином, щоб оминути погані шляхи.

Читайте також: Українців просять фотографувати ями на дорогах

Завдяки кольоровому позначенню ділянок доріг з різною якістю траси водій орієнтується, коли потрібно переходити на більш безпечний швидкісний режим руху. Водії також можуть оцінювати якість доріг, по яким вони їздять, за 5-бальною шкалою. Оцінка буде записана на сервер та додана до загального рейтингу дороги.

Розробили навігатор працівники однієї з аутсорсингових ІТ-компаній Івано-Франківська bvblogic. Ідея проекту народилася в 2013 році, коли один з творців Navizor намагався знайти оптимальний дорожній маршрут для поїздки під час відпустки, і жоден з існуючих навігаторів не надавав інформацію про якість дорожнього покриття. Як результат, вже до кінця 2013 року розробники створили свою першу версію сайту, на якому можна було поставити оцінку якості дороги на онлайн-карті.

Читайте також: З’явився додаток, який відслідковує ями на українських дорогах

Опція оцінки якості доріг дозволяє оцінити дорожнє покриття в балах від одного до п’яти, а оновлення інформації відбувається в режимі онлайн. Статистичні дані Navizor beta базуються на більш ніж 290 000 оцінок користувачів про більш ніж 96 000 кілометрів доріг в Україні.

Джерело: Inspired


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!