Новини
  • Біля Львова буде притулок для ведмедів. Туди впускатимуть туристів Біля Львова буде притулок для ведмедів. Туди впускатимуть туристів Львівська облдержадміністрація виділила ТОВ «Ведмежий притулок-Домажир» у довгострокове платне користування дві лісові ділянки площею 17,45 га. На вказаній території буде притулок для бурих ведмедів. Як розповів Tvoemisto.tv керівник проекту Ігор Николин, облаштування території передбачає створення парково-ландшафтної зони.
  • У Львові буде площа з пішохідним фонтаном та райськими яблунями. Візуалізація У Львові буде площа з пішохідним фонтаном та райськими яблунями. Візуалізація Площа Митна – унікальна та водночас незручна. Серед її «плюсів» – вигідне розташування, транзитність та багато простору. До «мінусів» зараховують велике скупчення транспорту, неможливість сховатися від спеки й постійна присутність голубів. У Львові вже кілька років працюють над тим, аби подарувати площі нове життя. Архітекторка Ольга Криворучко, співзасновниця організації Urban Ideas, розповіла Tvoemisto.tv, як зміниться це місце у 2016 році.
  • У Львові понищили сакури та платани, які висадили львів У Львові понищили сакури та платани, які висадили львів'яни . Відео В ніч з 15 на 16 лютого у Львові трапилась ДТП, під час якої водії на вул. Городоцькій зніс бетоні стовпи та два дерева, які росли на центральній алеї, та врізався в металеву огорожу на іншій стороні вулиці.
  • У Львові творитимуть українські відповідники запозичених термінів У Львові творитимуть українські відповідники запозичених термінів До Дня рідної мови у Львові проведуть робітню з творення українських відповідників до запозичень з іншим мов.
  • Львів’ян запрошують на форум про розвиток громад та локальні ініціативи Львів’ян запрошують на форум про розвиток громад та локальні ініціативи Ярмарок організацій, робочі групи, практичні майстер-класи, індивідуальне спілкування обіцяють організатори форуму «UkraineLab: Розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах», який відбудеться в квітні в Краматорську та Слов’янську.
  • Одяг потребуючим: у Львові встановили ще два контейнери Одяг потребуючим: у Львові встановили ще два контейнери У Львові вже більше року функціонують контейнери для збору вживаних речей, які розмістила громадська неприбуткова організація «Оселя», що має на меті має на меті підтримку бездомних. Наразі такі контейнери з’явились ще в двох локаціях міста. Про це повідомляють учасники спільноти на своїй сторінці у Facebook.
  • Що з європейського досвіду використовує Львів при забудові міста? Що з європейського досвіду використовує Львів при забудові міста? Яким ми зможемо побачити Львів через 50 років? Які європейські ініціативи з планування розвитку забудови міста будуть чи вже запроваджені у Львові? Про це йтиметься на бізнес-сніданку, який організований юридичною компанією «Ейч.Ді.Партнерз» та дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів».
  • Побороти корупцію: Львівською митницею керуватимуть іноземці Побороти корупцію: Львівською митницею керуватимуть іноземці Кабінет Міністрів України має намір передати в управління спеціалізованим іноземним компаніям Львівську, Волинську, Чернівецьку та Закарпатську митниці. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.
  • Як у Львові виглядатиме «Креативний квартал». Відео Як у Львові виглядатиме «Креативний квартал». Відео У Львові на місті старого трамвайного депо вирішили створити місце під інвестиційний проект. Поки що зацікавленість в ньому виявив лише «Креативний квартал», який представив своє бачення того, як мають виглядати історичні будівлі в новітніх умовах. Про особливості проекту журналісти Tvoemisto.tv поспілкувалися із засновником «Креативного кварталу» Іллею Кенігштейном.
  • Через перевал. Нова дорога скоротить шлях між Львівщиною та Закарпаттям Через перевал. Нова дорога скоротить шлях між Львівщиною та Закарпаттям Цієї зими розпочалося будівництво дороги, яка з’єднає Львівську та Закарпатську області. Тож у майбутньому між популярними гірськолижними курортами «Славське» та «Пилипець» з’явиться пряма асфальтована траса, котра економитиме туристам як час, так і гроші. Tvoemisto.tv дізналося, через які населені пункти вона пролягатиме, де вже поклали асфальт та чому таке рішення називають хорошою туристичною ініціативою.
  • Купи картину: допоможи родині загиблого Віктора Гурняка Купи картину: допоможи родині загиблого Віктора Гурняка Художньо-меморіальний музей Івана Труша виставив на аукціон дитячі малюнки за мотивами творів художника, кошти з яких будуть передані родині загиблого бійця в АТО Віктора Гурняка.
  • Креативний квартал: Львів віддає трамвайне депо на 50 років Креативний квартал: Львів віддає трамвайне депо на 50 років Вже невдовзі старі будівлі трамвайного депо на вул. Вітовського можуть перетворитися на місце для креативу та інноваційності. Депутати Львівської міської ради прийняли рішення затвердити ці приміщення як об’єкти інвестування, які передадуть в оренду на 50 років, за перші чотири з яких не братимуть орендної плати. Саме в них може постати «Креативний квартал».
  • Сьогодні Google дарує 2 Гб до електронної скриньки: як отримати Сьогодні Google дарує 2 Гб до електронної скриньки: як отримати Сьогодні, 9 лютого, у день безпечного інтернету, компанія Google дарує 2 Гб до скриньки в Gmail тим користувачам, хто перевірить сьогодні свої налаштування безпеки.
  • Львів’ян кличуть на гаражний розпродаж: де і коли Львів’ян кличуть на гаражний розпродаж: де і коли 21 лютого, у неділю, львів’янам пропонують взяти участь у черговому гаражному розпродажі.
  • У Львові заснують стипендію імені Богдана Сольчаника У Львові заснують стипендію імені Богдана Сольчаника Вчена Рада Українського католицького університету прийняла рішення про заснування іменної стипендії імені Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника.
  • На Львівщині стартують конкурси громадських проектів: умови участі На Львівщині стартують конкурси громадських проектів: умови участі Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації оголошує два конкурси з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими (молодіжними та дитячими) організаціями та творчими спілками.
  • Фото дня у Львові: картина для дитячої лікарні Фото дня у Львові: картина для дитячої лікарні У рамках акції «Розфарбуй лікарню» вуличні художники представили свої роботи, які будуть розміщені у Львівській міській дитячій лікарні, що на вул. П. Орлика, 4.
  • У Фейсбуці провели експеримент щодо критичного мислення львів У Фейсбуці провели експеримент щодо критичного мислення львів'ян Львів’янин Тарас Тимо провів експеримент на критичне мислення львів’ян. У суботу, 6 лютого, на своїй сторінці у Facebook він опублікував допис про те, що на у відборі для участі у пісенному конкурсі Євробачення переміг Степан Гіга, а отже співак представлятиме Україну в Стокгольмі. Інформація виявилась фейком, а сам допис набрав майже 900 лайків, 200 коментарів, понад сто перешарень.
  • У Львові встановлять меморіальну таблицю Кузьмі У Львові встановлять меморіальну таблицю Кузьмі Завтра, 6 лютого, в Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України відкриють меморіальну дошку на честь пам’яті Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна).
  • Львів Львів'ян просять принести іграшки у лікарні Громадська організація «Розвиток Громади» у рамках проекту «Куток добра» створює у лікарнях майданчики для дітей, аби зробити їхнє перебування там трішки комфортнішим та веселішим. Небайдужих львів’ян просять долучатися до ініціативи і приносити вживані або й нові іграшки для пацієнтів міських лікарень.
  • Бери і вчи: корисні сервіси для вивчення мов Бери і вчи: корисні сервіси для вивчення мов Якщо, зустрічаючи незнайоме слово, ви автоматично шукаєте його переклад в гуглі, а потім успішно забуваєте (якраз до наступного разу, коли воно трапиться вам на очі) – треба щось робити. Тут зібрані програми і додатки, які допоможуть систематизувати знання.
  • Львівську лікарню грітиме котельня з альтернативним паливом Львівську лікарню грітиме котельня з альтернативним паливом У Львові на території лікарні швидкої допомоги буде котельня на альтернативних видах палива.
  • За снігоочисною технікою на дорогах Львівщини можна слідкувати онлайн За снігоочисною технікою на дорогах Львівщини можна слідкувати онлайн Техніку, яка здійснює експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування Львівської області, обладнали системами електронної навігації. Тож відтепер, в режимі онлайн усі охочі можуть спостерігати де вона працює, – повідомляється на офіційному сайті Львівської облдержадміністрації.
  • Українка створила мегапопулярний fashion-стартап Українка створила мегапопулярний fashion-стартап 26-річна українка Людмила Небожак заснувала стартап Cluise – розумний стиліст, організатор гардероба і персональний шопінг-асистент. Програма вміє комбінувати «лук» і радити, чого не вистачає гардеробу.
  • У Львові громадським активістам розкажуть, як очистити владу У Львові громадським активістам розкажуть, як очистити владу Громадський люстраційний комітет запрошує громадських активістів Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Закарпатської, Хмельницької та Чернівецької областей взяти участь в майстер-класі з включення громадськості в процеси очищення влади.
  • Що змінилось при купівлі-продажі авто? Що змінилось при купівлі-продажі авто? З листопада 2015 року в Україні скасували довідку-рахунок – документ, без якого неможливо було оформити купівлю-продаж автомобіля. Її замінили на договір купівлі/продажу. Журналісти Tvoemisto.tv вирішили дізнатися, скільки тепер буде коштувати вартість цих послуг, скільки часу це займе, та за які ще документи слід буде заплатити.
  • Черги на кордоні можна відслідковувати онлайн: де дивитися Черги на кордоні можна відслідковувати онлайн: де дивитися Інформація щодо накопичення транспортних засобів на українсько-польському кордоні стала доступною в онлайні. Відтепер про черги на пунктах пропуску Львівської області можна дізнатись з електронної карти. Про це повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.
  • За футбольне селфі  – м’яч з автографами футболістів За футбольне селфі – м’яч з автографами футболістів На час проведення Чемпіонату Європи з футзалу, який триває у Сербії, Асоціація футзалу України пропонує вболівальникам надсилати свої фото про те, як вони підтримують українську збірну. Переможцям обіцяють цінний подарунок.
  • Українцям пропонують написати есе про популяризацію української мови. Як взяти участь? Українцям пропонують написати есе про популяризацію української мови. Як взяти участь? Портал мовної політики пропонує написати есе як зробити українську мову модною. Переможцю обіцяють подорож по Україні та інші цінні призи.
  • У Львові збиратимуть речі для військових. Що приносити? У Львові збиратимуть речі для військових. Що приносити? Сьогодні, 2 лютого, біля пам'ятника Королю Данилу проведуть черговий збір. Як повідомляють волонтери, зараз наші захисники найбільше потребують кави.
  • Отримати дозвіл на постійне проживання у Польщі стане легше: деталі Отримати дозвіл на постійне проживання у Польщі стане легше: деталі Щоб зберегти дотеперішні темпи економічного зростання, Польща повинна до 2050 року прийняти 5 мільйонів іммігрантів.
  • National Geographic оголошує гранти для молоді National Geographic оголошує гранти для молоді National Geographic оголосив про відкриття грантової програми «Молоді дослідники» (Young Explorers Grants), яка має на меті підтримку спеціалістів, які хочуть реалізувати власний проект чи провести польове дослідження в одній із 18 країн Азії.
  • В найближчі 6 днів в Китай можна буде потрапити без віз В найближчі 6 днів в Китай можна буде потрапити без віз Китай з 30 січня запускає 144-годинний безвізовий режим для громадян 51 країни, серед яких і Україна.
  • У Львові мобільний додаток шукатиме вільні місця для паркування У Львові мобільний додаток шукатиме вільні місця для паркування У Львові планують запустити мобільний додаток, який показуватиме водіям вільні місця на парковках у центрі міста.
  • Від Майдану до аеропорту: історія студентки, яка воювала в АТО Від Майдану до аеропорту: історія студентки, яка воювала в АТО «Чого ви сподіваєтеся від людини, яка десять місяців бачила смерть?», – саме так Аліна Вяткіна описала свої стосунки з цивільним життям. 20-річна студентка, попри свій юний вік, майже рік перебувала в «червоній зоні» на Сході України. Вона рятувала військових біля Донецького аеропорту в останній тиждень найзапекліших боїв. Незважаючи на все пережите, дівчина з усмішкою згадує своє перебування на війні, стверджуючи, що саме там була її справжня сім’я. А розпочалась історія Ангеліни ще на Майдані…
  • Коли українці зможуть зберігати свій номер при зміні оператора Коли українці зможуть зберігати свій номер при зміні оператора Уже невдовзі українці, які вирішили змінити мобільного оператора, зможуть залишити собі свій попередній номер телефону.
  • В Україні створять Національну систему кібербезпеки. 4 факти В Україні створять Національну систему кібербезпеки. 4 факти Рада національної безпеки і оборони України від головуванням Президента розглядає питання про Національну систему кібербезпеки. Про це інформує прес-служба глави держави.
  • У Львові збиратимуть відпрацьовані лампи: коли й куди приносити У Львові збиратимуть відпрацьовані лампи: коли й куди приносити У лютому львів’яни зможуть принести та безкоштовно здати на утилізацію відпрацьовані люмінесцентні лампи. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Мешканців Львівщини закликають долучитися до формування Плану реалізації Стратегії області Мешканців Львівщини закликають долучитися до формування Плану реалізації Стратегії області З метою виконання Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року мешканців Львівщини закликають подавати ідеї проектів до її плану, який розробляють на період 2016 – 2018 років, – повідомляється на офіційному сайті Львівської ОДА.
  • В Україні видали молитовник для незрячих. Першим його прочитав львів’янин В Україні видали молитовник для незрячих. Першим його прочитав львів’янин В Україні вперше видали молитовник шрифтом Брайля українською мовою. 11-ти річний львівський школяр Остап Нестеровський вперше прочитав молитву за Україну з молитовника шрифтом Брайля виданого українською мовою.
  • Львів’янам розкажуть про зміни в податковому законодавстві Львів’янам розкажуть про зміни в податковому законодавстві 29 січня львів’ян запрошують на безкоштовний семінар на тему: «Зміни в податковому законодавстві 2016». Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Вакарчук розповів, що не так з Україною і як це змінити. Повний текст промови Вакарчук розповів, що не так з Україною і як це змінити. Повний текст промови Святослав Вакарчук, лідер гурту «Океан Ельзи», під час нагородження орденом Свободи звернувся до Президента України Петра Порошенка із промовою. Повний її текст музикант виклав у своєму блозі на сайті «Новое время».
  • Подорож Польщею: місцевий перевізник продає квитки за 1 злотий Подорож Польщею: місцевий перевізник продає квитки за 1 злотий У автобусного перевізника Neobus з’явилися дешеві квитки до 31 травня 2016 року від одного злотого. За такою ціною є квитки на травневі свята.
  • Застрахувати своє авто для виїзду за кордон стане дорожче. Скільки доведеться платити? Застрахувати своє авто для виїзду за кордон стане дорожче. Скільки доведеться платити? З 25 січня 2016 року в Україні зросте вартість страхових платежів цивільно-правової відповідальності власників автомобілів, які бажають виїхати за кордон «Зелена карта». Про це повідомляється на сайті Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).
  • В Україні озвучили другий сезон «Карткового будинку». Де подивитися? В Україні озвучили другий сезон «Карткового будинку». Де подивитися? Cтудія «Hurtom» завершила український переклад та озвучення другого сезону американського серіалу «Картковий будинок» (House of Cards). Кошти на озвучення збирали небайдужі українці.
  • Завтра у Львові стартує збір «використаних» ялинок. Куди здавати? Завтра у Львові стартує збір «використаних» ялинок. Куди здавати? За давньою традицією, 21 січня українці починають розбирати різдвяні ялинки. Відтак, з метою раціонального використання рослинних відходів, 22 січня у Львові організують мобільний пункт для їх збору. Про це інформує прес-служба ЛМР. Пропонуємо вам перелік адрес, куди можна здати «новорічну красуню», яка вам вже відслужила.
  • Кому довіряють українці: результати соцопитування Кому довіряють українці: результати соцопитування Найбільшою довірою серед українського населення користуються церква та волонтери, а найменшою – опозиція, Уряд України, Верховна Рада України та російські ЗМІ (цим інституціям довіряє менше 10% українців). Такі дані опитування громадської думки, які провів Київський міжнародний інститут соціології.
  • Як у Львові вирішити проблему з паркуванням. Долучайтесь до дискусії Як у Львові вирішити проблему з паркуванням. Долучайтесь до дискусії Як запровадити ефективну модель для паркування транспорту у Львові та забути про злісних порушників? Як використати європейський досвід організації паркінгів? Tvoemisto.tv запрошує Вас на дискусію «Паркування у Львові: проблеми та перспективи». Дискусія буде другою із серії зустрічей новоствореної дискусійної міської платформи «Твоє місто Львів».
  • Є ідея: де у Львові можна утилізувати ялинку Є ідея: де у Львові можна утилізувати ялинку Після завершення різдвяних свят львів’яни масово викидатимуть ялинки на смітник. Щоб перетворити ялинки на вторинну сировину, їх ще можна віднести у котельні чи ЛКП "Зелений Львів". Також після звернення журналіста Tvoemisto.tv у Львівській міській раді зацікавились ідеєю створити у місті пункти зі збору ялинок для подальшої утилізації.
  • Львів’ян просять повідомляти про порушення прав у вишах: куди скаржитись? Львів’ян просять повідомляти про порушення прав у вишах: куди скаржитись? У мережі з’явився онлайн-ресурс для моніторингу порушень прав студентів та викладачів в українських вищих навчальних закладах. Тепер кожен студент, викладач або небайдужий може повідомити про порушення законодавства у виші і занести його в базу та на карту сайту.
  • У Львові планують модернізувати подвір У Львові планують модернізувати подвір'я у районах міста. Як долучитися? У Львові планують створити проект з оновлення одного чи кількох подвір’їв у сучасних житлових районах міста. Для цього у лютому проведуть тижневий воркшоп з розробки модернізації подвір’я. Для участі запрошуються небайдужі львів’яни. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • На Львівщині за 15 000$ продають Поморянську ратушу. Фото На Львівщині за 15 000$ продають Поморянську ратушу. Фото На сайті безкоштовних оголошень «OLX» виклали інформацію про продаж будівлі ратуші в смт Поморяни на Львівщині. Приміщення продають, аби врятувати його від руйнування.
  • У польському місті Вроцлав представили Львівську вуличку У польському місті Вроцлав представили Львівську вуличку У рамках відкриття Культурної столиці Європи Wroclaw 2016 відбулася презентація Львівської вулички у самому центрі цього польського міста.
  • Де перевірити транслітерацію імені та прізвища для закордонного паспорта? Де перевірити транслітерацію імені та прізвища для закордонного паспорта? На сайті Державної міграційної служби України з'явився сервіс, який дозволяє перевірити, як буде виглядати транслітерація прізвища та імені у паспорті громадянина України у формі картки та у паспорті громадянина України для виїзду за кордон.
  • Сьогодні на Tvoemisto.tv – онлайн-трансляція лекції про боротьбу з корупцією Сьогодні на Tvoemisto.tv – онлайн-трансляція лекції про боротьбу з корупцією Сьогодні, 14 січня, відбудеться відкрита лекція Пітера Ейгена на тему боротьби з корупцією. Tvoemisto.tv розпочне відео трансляцію о 16.00 годині.
  • Як допомогти потребуючим: у Львові триває проект «Добра скриня» Як допомогти потребуючим: у Львові триває проект «Добра скриня» З грудня у Львові триває проект «Добра скриня». Відтепер кожен львів’янин, що перебуває у скрутному становищі, зможе взяти продукти з Доброї Скрині, а той, хто спроможний, зможе харчі у Скрині залишити. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Львів’ян просять принести україномовні книги для військових в АТО Львів’ян просять принести україномовні книги для військових в АТО Львів’ян просять приносити україномовні книги для військових та переселенців, які зараз перебувають в Краматорську. Відправлятимуть книги на Схід вже наступного тижня.
  • У Львові буде ще один громадський простір: якою стане майбутня «Фабрика повидла» У Львові буде ще один громадський простір: якою стане майбутня «Фабрика повидла» Нещодавно історик Гаральд Біндер став власником будівлі "Фабрики повидла" у Львові. Споруда, яка більше нагадує замок, була збудована ще на початку ХХ століття. За радянських часів тут був винзавод "Укрголоввино". У 1970-х підприємство перепрофілювали на цех переробки овочевої бази. Кажуть, що повидло в нині порожніх цехах, які називають "фабрикою повидла", насправді ніколи не виробляли. Не збирається виробляти там повидло й Гаральд Біндер, хоча свій новий проект у Львові він називає "Jam Factory" – тобто «Фабрика повидла». Про свої плани він розповів у інтерв’ю Deutsche Welle.
  • Хто першим в Україні отримає ID-паспорт та за скільки часу. Інфографіка Хто першим в Україні отримає ID-паспорт та за скільки часу. Інфографіка Вже з 11 січня новий ID-паспорт у вигляді пластикової картки будуть отримувати всі 16-річні громадяни України. У той же час інші українці повинні почекати внесення змін до законодавства. Про це заявив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.
  • В УГКЦ обговорюють можливість перенесення Різдва на 25 грудня В УГКЦ обговорюють можливість перенесення Різдва на 25 грудня Де-факто велика частина УГКЦ святкує Різдво та інші свята за григоріанським календарем, зокрема в країнах української діаспори. Однак в Україні ми святкуємо за юліанським календарем. На це є свої історичні, дисциплінарні та міжцерковні передумови. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, в ефірі радіо «Марія», – повідомляє департамент інформації УГКЦ.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!