Новини
  • Активних львів’ян запрошують на тренінги з креативного підприємництва Активних львів’ян запрошують на тренінги з креативного підприємництва Британська Рада проведе п’ятиденний тренінг у Львові, у рамках якого учасники матимуть шанс одержати малі гранти на розвиток, а також нефінансову підтримку (навчання, менторство, членство) від місцевих хабів/коворкінгів. Заявки приймають до 6 грудня включно.
  • Українцям пропонують слідкувати за чергами на кордонах онлайн. Де дивитися Українцям пропонують слідкувати за чергами на кордонах онлайн. Де дивитися Прикордонники запустити інтерактивний сайт з веб-камерами та станом завантаженості на пунктах пропуску.
  • Яку професію в ІТ-галузі обрати? У мережі з Яку професію в ІТ-галузі обрати? У мережі з'явився безкоштовний тест Фонд BrainBasket розробив та виклав у вільний доступ профорієнтаційний тест для всіх, хто хоче працювати в ІТ-галузі, але ще не визначився з конкретною професією.
  • Львів’ян просять стати Миколаєм для дітей. Як долучитися? Львів’ян просять стати Миколаєм для дітей. Як долучитися? У ніч з 18 на 19 грудня до малечі всієї України з подарунками завітає святий Миколай. Проте, деякі діти можуть бути позбавлені цього свята. Львів’ян просять допомогти організувати свято для тих, хто позбавлений такої можливості. Tvoemisto.tv надає перелік можливостей, як допомогти діткам-сиротам та тим, чиї батьки загинули в АТО.
  • Львів’ян кличуть разом прибрати пам’ятний знак жертвам СНІДу Львів’ян кличуть разом прибрати пам’ятний знак жертвам СНІДу З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Львові відбудеться толока довкола пам’ятного знаку, присвяченого людям, які померли від СНІДу. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Львів’ян просять передати для в’язнів теплі речі та взуття Львів’ян просять передати для в’язнів теплі речі та взуття Львів’ян закликають бути небайдужими та допомогти людям, які зараз перебувають у львівських пенітенціарних установах.
  • У Львові шукають художника для створення портретів Героїв Небесної Сотні У Львові шукають художника для створення портретів Героїв Небесної Сотні У Львові на вул. Героїв Майдану планують розмістити портрети Героїв Небесної Сотні. Зараз відбувається пошук художників, які могли б створити необхідні портрети.
  • В Україні власників електромобілів звільнили від сплати ввізного мита В Україні власників електромобілів звільнили від сплати ввізного мита Верховна Рада України ухвалила законопроект, який скасовує ввізне мито на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами.
  • У Львові студенти-дизайнери розмалювали кімнату в дитячому будинку. Фото У Львові студенти-дизайнери розмалювали кімнату в дитячому будинку. Фото Львівські студенти-дизайнери розмалювали кімнату в одному з дитячих будинків Львова. Над розписом працювали по суботах, витрачаючи кожного разу по чотири-п’ять годин. Однак тепер кажуть, що цілком задоволені результатом: зі стін на дітей дивляться хмаринки, сонечко в жупані, янголята, їжачки, квіти та метелики.
  • Українські футболісти можуть потрапити в збірну року за версією УЄФА. Як проголосувати? Українські футболісти можуть потрапити в збірну року за версією УЄФА. Як проголосувати? На офіційному сайті УЄФА розпочалося голосування, де читачам пропонується визначити символічну збірну з 11 футболістів, які виступали в єврокубках в 2015 році. Серед запропонованих гравців двоє українців – воротар Денис Бойко та півзахисник Євген Коноплянка.
  • У Львові збирають речі для військових в АТО. Як допомогти? У Львові збирають речі для військових в АТО. Як допомогти? Цього четверга, 26 листопада, ГФ «Народна Самооборона» Львівщини о 12:00 год. за адресою вул. Шевченка, 350В вантажитиме та відправлятиме на Схід черговий караван з допомогою. За рахунком це вже 18-та поїздка волонтерів у сектор А до львівських військових, які беруть участь в зоні бойових дій на Сході країни.
  • У Львові з’явиться мурал на честь художника УПА Ніла Хасевича У Львові з’явиться мурал на честь художника УПА Ніла Хасевича У Львові на вулиці Героїв УПА планують створити кількаметрове зображення в пам’ять упівського художника Ніла Хасевича – автора дереворитів, бофонів, повстанських листівок. Ініціаторами заходу виступило Молодіжне об’єднання «Граніт», наразі ведуться підготовчі роботи. Днями виповнюється 110 років з дня народження всесвітньо відомого митця. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • У Львові збирають подарунки на Миколая для дітей учасників АТО У Львові збирають подарунки на Миколая для дітей учасників АТО У Львові стартував збір подарунків для дітей, чиї батьки загинули в зоні АТО.
  • Добровольці та волонтери з АТО отримуватимуть матеріальну допомогу. Деталі Добровольці та волонтери з АТО отримуватимуть матеріальну допомогу. Деталі Президент України Петро Порошенко підписав Закон України щодо виплати одноразової грошової допомоги безпосереднім учасникам АТО із числа добровольців, волонтерів та інших осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва. Інформація про це розміщена на офіційному сайті Президента.
  • Львів’ян запрошують взяти участь в конкурсі благоустрою внутрішніх дворів Львів’ян запрошують взяти участь в конкурсі благоустрою внутрішніх дворів В рамках українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» мешканців міста запрошують взяти участь в конкурсі по відновленню благоустрою внутрішніх дворів «Наш дворик – це ми».
  • З’явився еко-калькулятор, який визначає енергоспоживання будівель З’явився еко-калькулятор, який визначає енергоспоживання будівель Тернопільські спеціалісти запустили онлайн-калькулятор для визначення фактичного енергоспоживання у будівлях.
  • Українським поліцейським заборонили мати сторінки в «Однокласниках» чи «ВКонтакті» Українським поліцейським заборонили мати сторінки в «Однокласниках» чи «ВКонтакті» Українським поліцейським заборонили мати екаунти в російських соцмережах, – про це повідомив речник МВС Артем Шевченко.
  • Львів’ян запрошують на Ярмарок вакансій для людей з особливими потребами Львів’ян запрошують на Ярмарок вакансій для людей з особливими потребами Завтра, 25 листопада, об 11:00 год. у Львівському будинку праці відбудеться Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю, – повідомляють у Львівському міському центрі зайнятості.
  • Онлайн-мандрівка 17 музеями світу. Де подивитися? Онлайн-мандрівка 17 музеями світу. Де подивитися? Google Art Project — це сімнадцять музеїв з дев’яти країн, 385 виставкові зали, 400 художників і 1060 фото картин у високому розширенні. Будь-яка людина, у якої є доступ до інтернету, тепер може відвідати музей Метрополітен, Третьяковську галерею, Тейт і Ермітаж, та детально й без обмеження у часі розглядати експонати.
  • Папа Римський Франциск може приїхати до Львова Папа Римський Франциск може приїхати до Львова Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Італії та Ватикану запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну. Понтифік прийняв це запрошення.
  • Львів’янам пропонують розмалювати стіни в дитячих лікарнях. Як долучитись? Львів’янам пропонують розмалювати стіни в дитячих лікарнях. Як долучитись? Ініціативна група львів’ян вирішила «додати кольору й краси» в життя маленьких пацієнтів львівських лікарень, розмалювавши стіни дитячих відділень.
  • Топ-7 грантів для ефективної діяльності громадських організацій Топ-7 грантів для ефективної діяльності громадських організацій З активним розвитком громадянського суспільства в Україні фінансові потреби, важливі для суспільних змін, стають ще актуальнішими. Пропонуємо підбірку грантів, які зможуть підсилити діяльність громадського сектору у різних сферах життя.
  • Львів передумав: у місті «декомунізують» іншу вулицю Львів передумав: у місті «декомунізують» іншу вулицю Згідно з законом про декомунізацію, до 21 листопада має завершитися процес перейменування вулиць із радянськими назвами. Львів пережив бум перейменувань після здобуття Україною незалежності, однак і зараз у місті є вулиці-претенденти на зміну назв. Раніше планували перейменовувати вулицю Григорія Петровського. Тепер її просто ліквідують. Натомість свою назву змінить вулиця Дмитра Карбишева. Про деталі та нюанси перейменування Tvoemisto.tv розповіли заступник начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз та доктор історичних наук, член комісії з перейменувань Андрій Гречило.
  • На скільки можуть подешевшати електромобілі в Україні. Деталі На скільки можуть подешевшати електромобілі в Україні. Деталі У разі прийняття Верховною Радою у другому читанні законопроектів 1674 та 1912 електромобілі в Україні подешевшають на 28%.
  • Львів’ян закликають передати книги в АТО. Куди приносити Львів’ян закликають передати книги в АТО. Куди приносити У Львові триває акція збору книг для бійців полку «Азов» . Львів’ян просять активно долучатися.
  • Замість російської у паспортах українців з Замість російської у паспортах українців з'явиться англійська Російську мову в паспортах українців замінять на англійську. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, підтримавши таким чином одну із петицій.
  • В Україні скасували ДАІ та МРЕВ: як водіям реєструвати авто В Україні скасували ДАІ та МРЕВ: як водіям реєструвати авто Учора, 18 листопада, Кабмін ліквідував ДАІ та МРЕВ. Частину функцій ДАІ перебере на себе новостворена поліція. МРЕВ у його нинішньому вигляді ліквідують взагалі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
  • Конкурс ідей для школярів на покращення своєї школи. Як податися Конкурс ідей для школярів на покращення своєї школи. Як податися У Львові стартував проект Friendly School, завдяки якому школярі зможуть покращити процеси або життя своєї школи з допомогою власних ідей, – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів’ян закликають платити за газ через інтернет Львів’ян закликають платити за газ через інтернет «Львівгаз» відкрив споживачам повний доступ до даних особових рахунків. Львів’янам пропонують відслідковувати споживання газу онлайн та сплачувати рахунки через інтернет. Про це інформує прес-служба підприємства.
  • В Україні покращать якість питної води. Що зміниться? В Україні покращать якість питної води. Що зміниться? Мінрегіон розробив нормативні акти, прийняття яких значно покращить ситуацію з питною водою в Україні. Про це повідомив начальник управління інженерних систем Сергій Пахольчук.
  • В Україні створюють віртуальні прогулянки містами. Як допомогти В Україні створюють віртуальні прогулянки містами. Як допомогти Стартап «Pixelated Realities» має амбітні наміри оцифрувати усі визначні пам’ятки культури та архітектури міст України, щоб їх можна було оглядати у віртуальній реальності.
  • Google показав, що інші користувачі знають про вас в інтернеті Google показав, що інші користувачі знають про вас в інтернеті Компанія Google запустила новий онлайн-інструмент під назвою «Google About Me», де зібрані всі дані, якими ви ділитесь зі світом через сервіси Google.
  • В Україні запустили першу в світі благодійну торгову платформу В Україні запустили першу в світі благодійну торгову платформу Українцям представили онлайн-майданчик «Мурахи» для продажу непотрібних речей зі 100% благодійним фактором. На цьому ресурсі кожен охочий зможе продати те, чим не користується, або придбати те, чого потребує. Кошти підуть на соціальні потреби автоматично.
  • В Україні 2016 рік проголошено Роком англійської мови В Україні 2016 рік проголошено Роком англійської мови Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні». Інформація про це викладена на офіційному сайті Президента України.
  • В Україні озвучують шкільні книжки для незрячих дітей. Як допомогти? В Україні озвучують шкільні книжки для незрячих дітей. Як допомогти? Всеукраїнський Інтеграційний Рух «ВІР в Україну» ініціює новий проект – озвучення шкільної літератури для дітей із вадами зору. Долучитись до ініціативи можуть усі бажаючі, незалежно від міста проживання.
  • На проспекті Чорновола у Львові з’явиться алея грабів. Фото На проспекті Чорновола у Львові з’явиться алея грабів. Фото Учора, 12 листопада, на проспекті Чорновола у Львові висадили 25 грабів. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Винахідник зі Львівщини створив унікальний автомобіль-човен. Відео Винахідник зі Львівщини створив унікальний автомобіль-човен. Відео Ця машина може їздити дорогами та плавати, як човен. 73-річний винахідник кілька років працював над всюдиходом. За основу взяв Volkswagen Passat і доукомплектував його різними деталями. Деякі навіть придумав сам.
  • Укрпошта випустила конверти в підтримку Надії Савченко
Укрпошта випустила конверти в підтримку Надії Савченко Відтепер українці можуть відправити листа у будь-який куточок світу у патріотичних конвертах із закликом до підтримки української льотчиці, Героя України Надії Савченко, - повідомляється на офіціному сайті Укрпошти.
  • Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію Вартість нового електромобілю в Європі починається від 20 тис. євро і може сягати 200 тис євро. У чому його перевага над звичайним автомобілем та як придбати його дешевше, розповів Tvoemisto.tv засновник Tesla Club Ukraine Назар Шимоне-Давида. А ще про те, де невдовзі у Львові з’являться нові безкоштовні зарядки до електромобілів, та як змінюються водії, які пересідають на такий вид транспорту.
  • Чим займатиметься в Україні Державне бюро розслідувань? Інфографіка Чим займатиметься в Україні Державне бюро розслідувань? Інфографіка Верховна Рада проголосувала закон про створення Державного бюро розслідувань
  • Microsoft створив сервіс, який допомагає розпізнати емоції Microsoft створив сервіс, який допомагає розпізнати емоції Компанія Microsoft презентувала новий сервіс під назвою Emotion Recognition, який здатен розпізнати емоції людей на фотографіях.
  • Центр Львова «копи» патрулюватимуть на мотоциклах Центр Львова «копи» патрулюватимуть на мотоциклах Для патрульної поліції Львова придбають чотири нових мотоцикли. На них поліцейські патрулюватимуть центр Львова, де складно пересуватись на автомобілях. Тендер на їх закупівлю оголосило комунальне підприємство Львова вчора, 10 листопада. Очікується, що загальна вартість мотоциклів не перевищить 600 тис. грн.
  • Україна зробила наступний крок до скасування трудових книжок Україна зробила наступний крок до скасування трудових книжок Уряд підтримав пропозицію Мінекономрозвитку щодо ліквідації трудових книжок. Необхідні проекти законів будуть подані на розгляд парламенту.
  • В Україні створили платформу для реалізації ідей винахідників В Україні створили платформу для реалізації ідей винахідників 11 листопада розпочав роботу проект «Ідеї, які змінюють світ», який ініціював Інститут модернізації методів освіти при Міністерстві освіти України, сайт якого створено за підтримки «Google Україна».
  • Для українців створили інтерактивну онлайн-карту ремонту доріг. Мапа Для українців створили інтерактивну онлайн-карту ремонту доріг. Мапа Міністерство інфраструктури України оприлюднило інформацію про ремонт доріг у вигляді інтерактивної карти: Автомобільні дороги України - історія і плани ремонту. Про це повідомив голова департаменту автотранспорту при Мінінфраструктури Роман Хміль на своїй сторінці в Facebook.
  • В Україні хочуть заборонити українофобське чтиво В Україні хочуть заборонити українофобське чтиво Продаж літератури українофобського змісту варто заборонити, вважає міністр культури В’ячеслав Кириленко. Таку заяву він зробив в ефірі своєї програми «Про культуру» на першому каналі Українського радіо.
  • Українських податківців змусять працювати згідно з «кодексом етики» Українських податківців змусять працювати згідно з «кодексом етики» Міністерство фінансів пропонує розробити кодекс професійної етики працівників Державної фіскальної служби, який визначатиме основні критерії і норми обслуговування платників податків. Підвищення якості обслуговування платників податків має призвести до збільшення податкових надходжень і виходу економіки з тіні. Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва на круглому столі в Києві.
  • В Україні змінять правила техогляду авто. 5 фактів В Україні змінять правила техогляду авто. 5 фактів Міністерство інфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів в тому вигляді, в якому він був раніше. Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
  • 10 місць в Україні, які схожі на світові курорти 10 місць в Україні, які схожі на світові курорти Якщо вам поки що не під силу закордонні курорти, не варто засмучуватись. В Україні повно місць, які дуже схожі на знамениті місця за кордоном. Виявляється, на нашій території «вмістилося» безліч заморських країн – починаючи від «дикої» південної Африки, закінчуючи далекою Країною Сходу Сонця – Японією.
  • Друга рідна. Як львівські іноземці вивчили українську. Відео Друга рідна. Як львівські іноземці вивчили українську. Відео Сьогодні, 9 листопада, українці і не тільки відзначають День української писемності та мови. Напередодні свята іноземці, що мешкають у Львові, спеціально для Tvoemisto.tv розповіли, чому саме вони вирішили вчити українську, що їм у цьому допомогло і чому ця складна на їх погляд мова так швидко стала для них рідною.
  • В Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи В Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи З метою відзначення у 2015 році річниць початку подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей в Україні 21 листопада будуть відзначати День Гідності та Свободи. Відповідний указ оприлюднений на сайті Президента України.
  • Львів’ян кличуть обговорити місто майбутнього під час Lviv Smart City Day Львів’ян кличуть обговорити місто майбутнього під час Lviv Smart City Day 26 листопада у Львові відбудеться відкрита стратегічна сесія Lviv Smart City Day, яка збере активних містян, представників влади, освіти та бізнесу, щоб зробити управління у місті більш ефективним. Подію організовує Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) спільно з "Креативним кварталом". Вхід вільний за умови попередньої реєстрації.
  • Skype запустив аналог кнопки «share» Skype запустив аналог кнопки «share» Тепер вподобаним контентом в інтернеті можна ділитися і за допомогою Skype. Сервіс запустив кнопку, яка є аналогом фейсбуківської кнопки «share».
  • 16 питань-відповідей щодо змін до штрафів за порушення ПДР 16 питань-відповідей щодо змін до штрафів за порушення ПДР З 7 листопада вступає в дію закон про поліцію в Україні і починають діяти зміни в Кодекс про адміністративні порушення стосовно правил дорожнього руху. Пропонуємо необхідну інформацію, аби не платити штрафів через незнання.
  • Від сьогодні в Україні діє лише поліція. Деталі Від сьогодні в Україні діє лише поліція. Деталі Від сьогодні, 7 листопада, набуває чинності Закон України «Про Національну поліцію», який був ухвалений Верховною Радою 2 липня 2015 року. Одночасно із цим законом набуває чинності і Положення про Національну поліцію, затверджене Постановою КМУ 28 жовтня 2015 р. З цього часу міліція в Україні припиняє своє існування.
  • У Львові створили телебачення для нечуючих. Де подивитись? У Львові створили телебачення для нечуючих. Де подивитись? Люди із вадами слуху тепер зможуть переглянути спеціальне інтернет-телебачення. Проект реалізовує ряшівській Центр освіти та підтримки RES-GEST у співпраці із львівським Товариством «Зелений Хрест».
  • Українець винайшов капсулу, яка рятуватиме пасажирів під час авіакатастрофи. Відео Українець винайшов капсулу, яка рятуватиме пасажирів під час авіакатастрофи. Відео Система порятунку пасажирів – капсула, що відстрілюється, – це винахід київського авіаційного інженера Володимира Татаренка. Вона здатна забезпечити практично гарантоване спасіння всіх пасажирів та екіпажу при авіакатастрофі в повітрі, на злеті і при приземленні. Авіабудівник розповів як працює ця система, скільки грошей потрібно на її виробництво і як вона може вплинути на пасажирські перевезення в усьому світі.
  • Львів Львів'ян закликають прихистити безпритульних собак У Львові триває соціальна кампанія під назвою «Прихистіть». З білбордів та сітілайтів мешканців нашого міста закликають взяти додому собаку з ЛКП «Лев», зменшивши таким чином кількість безпритульних собак у Львові. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • В Україні видаватимуть книги онлайн шляхом голосування В Україні видаватимуть книги онлайн шляхом голосування Відтепер українці самі зможуть вирішувати, які книги вони хочуть бачити в друкованому варіанті. Для цього створили першу українську платформу краудпаблішингу (книговидання коштом доброчинців) – Komubook. До випуску уже готуються перші п’ять примірників.
  • В Україні створять першу за часи незалежності енциклопедію В Україні створять першу за часи незалежності енциклопедію Українські науковці обговорили можливість створення Великої української енциклопедії, яка матиме також й електронну версію.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!