Новини
  • В Україні стартувала соціальна кампанія з безпеки дорожнього руху: відео В Україні стартувала соціальна кампанія з безпеки дорожнього руху: відео Національна поліція вирішила боротися з підвищеною аварійністю на дорогах. Для цього правоохоронці запустили кампанію «Мінус один. Не стань наступним». Захід такого масштабу з тематики безпеки дорожнього руху проводиться у нашій державі вперше і має винятково соціальний характер.
  • Українських науковців запрошують на стажування до Польщі Українських науковців запрошують на стажування до Польщі Польська академія наук прийме у своїх науково-дослідних інститутах молодих українських учених (до 35 років) для проходження стажування з усіх галузей наук. Дослідникам буде надано безкоштовний доступ до наукового обладнання та необхідної літератури, а також забезпечать житлом та щомісячною стипендією.
  • Українська гривня бере участь у Міжнародному конкурсі паперових грошей Українська гривня бере участь у Міжнародному конкурсі паперових грошей Цьогоріч у Міжнародному конкурсі паперових грошей серед банкнот – номінантів 2015 року представлені українські гроші – оновлена банкнота номіналом 100 гривень, – повідомляється на офіційному сайті Національного банку України.
  • Перезавантаження ЛКП “Лев”: 10 фото до і після Року змін Перезавантаження ЛКП “Лев”: 10 фото до і після Року змін Львівське комунальне підприємство “Лев” за останній рік перетворилося на сучасну клініку і центр допомоги безпритульним тваринам.
  • На Львівщині планують відремонтувати дорогу до пункту пропуску Грушів На Львівщині планують відремонтувати дорогу до пункту пропуску Грушів Львівська облдержадміністрація скерувала на погодження Кабінету міністрів пропозиції щодо ремонту доріг Т-14-03 Грушів-Немирів та 0142001 Яворів-Грушів за напрямком пункту пропуску "Грушів-Будомєж" на кордоні з Республікою Польща. Про це повідомляється на сайті Львівської обласної державної адміністрації.
  • В Україні можуть легалізувати одностатеве громадянське партнерство В Україні можуть легалізувати одностатеве громадянське партнерство Кабінет міністрів України планує усунути дискримінаційні заборони щодо усиновлення дітей, зокрема ВІЛ-позитивними людьми, людьми з інвалідністю та трансгендерними людьми
  • Між Львовом, Раховом та Чернівцями буде нова дорога Між Львовом, Раховом та Чернівцями буде нова дорога Після завершення будівництва дороги Львів-Івано-Франківськ, Уряд планує збудувати автошляхи від Івано-Франківська до Рахова та Чернівців.
  • Львів Львів'яни масово записують відеозвернення до голландців Львів’яни долучилися до флеш-мобу в інтернеті «Tak is Ja», в якому закликають жителів Нідерландів підтримати асоціацію України з Європейським Союзом.
  • Німці модернізують 25 будинків в Україні. Прийом заявок відкрито Німці модернізують 25 будинків в Україні. Прийом заявок відкрито Розпочато прийом заявок на участь у конкурсі модельних проектів комплексної модернізації багатоквартирних будинків. У 2016 році в рамках ініціативи «Енергоефективність в Україні», за підтримки уряду Німеччини, планується провести термосанацію 20-25 будинків. Кінцевий термін подачі заявок – 20 березня 2016 року.
  • Чи потрібне водійське посвідчення для керування скутером: деталі Чи потрібне водійське посвідчення для керування скутером: деталі У регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області наголошують на тому, що будь-який мототранспорт має бути зареєстрований, а водій повинен мати відповідну категорію.
  • ПриватБанк запустив сервіс електронного обміну документів для українського бізнесу ПриватБанк запустив сервіс електронного обміну документів для українського бізнесу Приватбанк запустив Папка 24 – сервіс який має допомогти українським підприємствам уникнути паперового документообігу з контрагентами. Якщо раніше для того, щоб обмінятись договорами, актами виконаних робіт та іншими документами необхідно було роздруковувати всі ці документи, скріпляти підписами, а потім надсилати кур’єром чи поштою, то через новий сервіс все це можна зробити в кілька кліків за допомогою електронно-цифрового підпису (ЕЦП).
  • Україна спростила візовий режим для 27 країн: перелік Україна спростила візовий режим для 27 країн: перелік Кабінет міністрів України спротив можливість отримання віз для в’їзду в Україну та транзит через територію нашої держави для жителів ще 27 країн.
  • Книги для незрячих в Україні виклали онлайн. Де завантажити? Книги для незрячих в Україні виклали онлайн. Де завантажити? В Україні завершився перший етап впровадження нового формату літератури DAISY та створення Першої української дейзі-бібліотеки. Відтепер книги для незрячих можна безкоштовно завантажити з інтернету.
  • Українських чиновників навчатимуть на онлайн-курсах Prometheus Українських чиновників навчатимуть на онлайн-курсах Prometheus Вслід за Великою Британією, Україна стала однією з перших країн в світі, що створила державний масовий онлайн-курс. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та команда ProZorro спільно з Проектом ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» запускають на Prometheus перший в історії України державний масовий онлайн-курс «Публічні закупівлі».
  • Львів’янам пропонують поскаржитися на дії представників старої міліції Львів’янам пропонують поскаржитися на дії представників старої міліції Незабаром у Львівській області розпочнеться процес атестації працівників поліції. Відтак атестаційні комісії звернулися з проханням до львів’ян вказати про факти неправомірної поведінки будь-якого співробітника Головного Управління Національної Поліції України у Львівській області.
  • Через Україну проходитиме транспортна магістраль Via Carpathia. Візуалізація Через Україну проходитиме транспортна магістраль Via Carpathia. Візуалізація Представники 8 країн і Польщі підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpathia («Карпатський шлях»). Нова траса з'єднає північ Європи з Півднем. Вона почнеться у Литві та Польщі і пройде через Словаччину, Угорщину, Румунію та Болгарію аж до Греції. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовні семінари з мобільного маркетингу від Google Львів’ян запрошують на безкоштовні семінари з мобільного маркетингу від Google Мобільний зв’язок продовжує стрімке зростання і незабаром буде генерувати більшу частину інтернет-трафіку в світі. У квітні фахівці компанії Google-Україна проведуть семінари «Google: Час мобільних можливостей» у 5 містах України. Один із семінарів пройде і у Львові.
  • У аеропорті «Львів» спростили проходження прикордонного контролю У аеропорті «Львів» спростили проходження прикордонного контролю Від сьогодні, 4 березня, Держприкордонслужба поширює на львівський аеропорт спрощену систему пропуску в Україну наших співвітчизників.
  • В Україні запустили платформу, де українці зможуть кредитувати один одного В Україні запустили платформу, де українці зможуть кредитувати один одного З 1 березня ПриватБанк разом з MasterCard запустив в Україні платформу видачі невеликих роздрібних кредитів, де українці зможуть надавати кредити один одному.
  • Українці виграли 500 тисяч доларів за найкращий туристичний стартап Українці виграли 500 тисяч доларів за найкращий туристичний стартап За результатами міжнародного конкурсу Seedstars Summit 2016, український стартап TripMyDream переміг в номінації кращий travel startup. Українська компанія отримала приз у розмірі 500 тисяч $.
  • Інтерсіті зі Львова до Києва змінив час відправлення Інтерсіті зі Львова до Києва змінив час відправлення ПАТ «Укрзалізниця» змінила час відправлення поїзда № 744 Львів – Київ – Дарниця. Тепер експрес в столицю України зі Львова відправлятимуться дещо пізніше, повідомляється на офіційному сайті компанії.
  • Війна змінила мене на краще. Доброволець, який розвиває громадський простір Львова Війна змінила мене на краще. Доброволець, який розвиває громадський простір Львова До війни львів’янин Микола Стецьків займався ремонтними роботами. З початком АТО – батько чотирьох дітей вирушив на Схід. Після року на передовій він повернувся і зрозумів, що з важкого психологічного стану зможе вийти, якщо почне щось робити. Спершу облаштував дитячий майданчик на подвір’ї біля власного будинку на Пасічній,98. Згодом взявся за спортмайданчик та озеленення. Зараз у планах – оновлювати Львів. Про недовіру львів’ян, страх змінюватись та успішні проекти для Львова читайте у розмові журналіста Tvoemisto.tv із Миколою Стецьківим.
  • На ще одному пункті пропуску на Львівщині запровадять розмежування смуг руху На ще одному пункті пропуску на Львівщині запровадять розмежування смуг руху Експеримент з розмежування смуг руху для автомобілів з українською та іноземною реєстрацією буде впроваджено в трьох пунктах пропуску, розташованих на території Львівської області, – повідомили у прес-службі Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.
  • У Львові виступили зі зверненням заборонити концерт SunSay У Львові виступили зі зверненням заборонити концерт SunSay Активісти з «Економічного бойкотного руху» написали офіційне зверненням до міських чиновників, щоб вони «унеможливили виступу групи «SunSay» у Львові».
  • Як виглядатиме сквер на Японській у Львові: візуалізація Як виглядатиме сквер на Японській у Львові: візуалізація У Львові створять ще один громадський простір. У місті вирішили зайнятися реконструкцією скверу на вул. Японській.
  • В Україні збільшили ліміт на купівлю іноземної валюти та зняття коштів з депозиту В Україні збільшили ліміт на купівлю іноземної валюти та зняття коштів з депозиту Національний банк України збільшив обсяг денного ліміту на видавання іноземної валюти та гривні з поточних рахунків. А також збільшив ліміт продажу готівкової валюти
  • Українські підприємства можуть отримати доступ до проектів NASA
Українські підприємства можуть отримати доступ до проектів NASA Державне космічне агентство України (НКАУ) має намір в травні цього року підписати договір з американськими компаніями, що працюють в проектах NASA, який дозволить розширити можливості залучення українських підприємств і науково-дослідних інститутів до спільних проектів на ринку космічних послуг США.
  • Львівські ІТ-фахівці заробляють найбільше в своїй сфері в Україні: дослідження Львівські ІТ-фахівці заробляють найбільше в своїй сфері в Україні: дослідження Аналітики рекрутингового порталу провели дослідження, щоб з’ясувати найбільш затребувані професії у великих містах України. Разом з тим вони визначили скільки роботодавці готові платити ІТ-фахівцям.
  • На Львівщині будують потужну сонячну електростанцію. Відео На Львівщині будують потужну сонячну електростанцію. Відео В селі Ралівка поблизу Самбора завершили третю чергу будівництва сонячної електростанції, яка зможе виробляти до 5 млн. кВт/год. за рік
  • Українських підприємців запрошують на навчання до Швеції. Як взяти участь? Українських підприємців запрошують на навчання до Швеції. Як взяти участь? Українських бізнес-лідерів та підприємців запрошують взяти участь у міжнародній навчальній програмі для розвитку приватного сектора "Стратегічне управління бізнесом" ("Strategic Business Managment").
  • У Львові запустили мобільний додаток для промоції місцевого виробника У Львові запустили мобільний додаток для промоції місцевого виробника З метою поширення інформації про продукцію львівських виробників серед українців, міське управління економіки спільно з управлінням ІТ розробили додаток для Android під назвою «Made in Lviv».
  • Де знайти кошти для своєї організації: 7 краудфандингових платформ Де знайти кошти для своєї організації: 7 краудфандингових платформ Наявність краудфандингових платформ дає можливість знаходити кошти для реалізації своїх ініціатив серед широкого кола однодумців. «Зі світу по нитці – тобі на проект» - так у наш час можна перефразувати відому приказку.
  • Як зі Львова потрапити на роботу у Twitter: історія Арсена Костенка Як зі Львова потрапити на роботу у Twitter: історія Арсена Костенка У четвертому класі він був у когорті небагатьох однокласників, які не змогли написати мовою програмування BASIC найпростіший алгоритм. А сьогодні 33-річний львів’янин Арсен Костенко – успішний програміст, який бере участь у розробці новітнього сервісу для компанії Twitter.
  • Коти принесли комфорт у дитячу бібліотеку. Фото Коти принесли комфорт у дитячу бібліотеку. Фото 1 березня, у Всесвітній день котів, відкрився Публічний Простір Підлітка в одній із найбільших бібліотек міста – філіалі №42 ЦБС для дітей.
  • У Львові дають гранти на культурні, освітні та соціальні проекти: деталі У Львові дають гранти на культурні, освітні та соціальні проекти: деталі Львівська міська рада оголосила про прийом документів на участь у конкурсі соціально-культурних проектів «Зробимо Львів кращим!» на 2016 рік.
  • Куркулі, сировари і сусіди: де замовити страви handmade  у Львові Куркулі, сировари і сусіди: де замовити страви handmade у Львові Є у Львові частка першовідкривачів, котрі покинули все й відкрили магазини з домашньою кухнею. Особливість їхніх закладів полягає в тому, що придбати уже напівготові чи готові страви можна безпосередньо в магазині, а споживати їх варто у домашній обстановці, за сімейним столом. Де можна купити страви handmade кухні та особливість їх приготування дізналося Tvoemisto.tv
  • Зі світу по нитці: українські вчителі збиратимуть кошти на свої проекти в інтернеті Зі світу по нитці: українські вчителі збиратимуть кошти на свої проекти в інтернеті В Україні запустили крауфандинговий проект GoFundEd для вчителів, які в такий спосіб зможуть назбирати кошти на свій навчальний проект для школярів.
  • Україна домовляється про спрощення візового режиму з 30 країнами Україна домовляється про спрощення візового режиму з 30 країнами Міністерство закордонних справ України веде переговори про спрощення візового режиму з 30 країнами.
  • Українські банки змусять повертати кошти, викрадені з карток Українські банки змусять повертати кошти, викрадені з карток З 1 серпня банки будуть зобов'язані повертати клієнтам кошти, вкрадені шахраями з їх карт Visa. Винятком стане лише факт сприяння власника картки злочинцям.
  • У Львові ще одна бібліотека перетвориться на креативний громадський простір У Львові ще одна бібліотека перетвориться на креативний громадський простір Завтра, 1 березня, в одній з найбільших бібліотек міста – філіалі № 42 Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова, що на вул. Є. Патона, 4/2, відбудеться відкриття нового комфортного простору «3п: Публічний Простір Підлітка», – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Google дозволить визначити місце, в якому була зроблена фотографія Google дозволить визначити місце, в якому була зроблена фотографія Пошуковик Google незабаром зможе визначити місце, в якому була зроблена та чи інша фотографія.
  • Як при збільшенні тарифів за електроенергію платити стару ціну? Як при збільшенні тарифів за електроенергію платити стару ціну? У 2016 році на українців щонайменше тричі очікує зміна вартості тарифів за електроенергію. Перше подорожчання відбудеться вже з 1 березня. За 1 кВт/год доведеться платити 0,57 гривні (при споживанні до 100 кВт/год) та 0,99 гривні (при споживанні понад 100 кВт/год). Про те, можна платити менше при подорожчанні тарифів.
  • У Львові розкажуть як стимулювати розвиток інновацій та ІТ підприємництва У Львові розкажуть як стимулювати розвиток інновацій та ІТ підприємництва У Львові стартує проект «Wake Up Meetings», мета якого стимулювати розвиток інновацій, продуктових компаній та підприємницького ІТ руху в місті. 4 березня о 16:00 організатори проекту – Львівська бізнес-школа УКУ та Креативний квартал – запрошують на майстер-клас Влада Воскресенського, співзасновника компанії Invisible Solutions на тему «Еволюція IT-індустрії в Україні: від аутсорсингу до продукту».
  • У центрі Львова буде безкоштовний WI-Fi: шукають компанію У центрі Львова буде безкоштовний WI-Fi: шукають компанію У Львові прагнуть встановити безкоштовний WI-FI у центральній частині міста. Задля цього проведуть конкурс на пошук компанії, яка могла б здійснити дану ініціативу. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У львівських школах хочуть запровадити здорове харчування У львівських школах хочуть запровадити здорове харчування Міський голова Львова Андрій Садовий закликав усіх подавати пропозиції щодо харчування дітей у школах. Вчора питання шкільного харчування було озвучено на сесії міської ради. Відтак, мер ініціює спільно зі спеціалістами напрацювати виважене рішення.
  • Чого хочуть львів’яни? Топ-6 електоронних петицій Чого хочуть львів’яни? Топ-6 електоронних петицій З 22 лютого цього року мешканці Львова мають можливість створювати електронні петиції. За три дні на сайті Львівської міської ради вже зареєстровано 130 пропозицій. Ми відібрали топ-6 петицій, які вже назбирали понад три сотні голосів підтримки.
  • Біля УКУ створять унікальний громадський простір. Візуалізація Біля УКУ створять унікальний громадський простір. Візуалізація Неподалік Українського католицького університету, між вул. Снопківською, Василя Стуса та Іларіона Свєнціцького, простягається невеликий сквер. Його особливість в тому, що попри практично столітню історію, він ніколи не мав імені та не зазнавав ремонту. Цьогоріч його планують оновити за кошти, виділені з бюджету розвитку міста. Про унікальність скверу, та про те, які зміни він зазнає Tvoemisto.tv розповіла Олександра Сладкова, начальниця департаменту розвитку міста.
  • Український прапор підняли над найвищим вулканом світу Український прапор підняли над найвищим вулканом світу Українські альпіністи підняли національний прапор на вершині найвищого вулкана світу, що знаходиться в Андах. Про це у Facebook повідомив один із учасників експедиції Олександр Оришко
  • Facebook запровадив для користувачів шість версій «Like» Facebook запровадив для користувачів шість версій «Like» Соціальна мережа Facebook додала можливість вираження шести різноманітних реакцій на пости, повідомляється у відповідному прес-релізі. Ці шість реакцій будуть доступні при натисканні на кнопку «Like».
  • У львівському  ОХМАТДИТі створюють унікальну їдальню. Фото У львівському ОХМАТДИТі створюють унікальну їдальню. Фото У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ працюють над створенням унікального простору для навчання та відпочинку маленьких пацієнтів. Нині дизайнери на волонтерських засадах розробили проект «їдальні/читальні» й ініціатори починають збирати кошти. Як можна допомогти створити для дітей простір для відпочинку розповіла Tvoemisto.tv асистент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького Андріана Мальська.
  • Роман Кисляк зустрівся з першою леді України. Фото Роман Кисляк зустрівся з першою леді України. Фото Роман Кисляк сьогодні, 23 лютого, зустрівся і поспілкувався із Мариною Порошенко в рамках акції «На каву з другом». В межах зустрічі, пані Марина та Роман обговорили проблеми людей з особливими потребами, підкреслюючи важливість змін у ставленні українців до цих осіб. Про це інформують на facebook-cторінці «БлагодійнийФонд Порошенка».
  • У Львові створюють карту закладів з російською попсою. Як долучитися У Львові створюють карту закладів з російською попсою. Як долучитися У Львові створюють «чорну карту» громадських закладів із російською попсою. Мешканців міста запрошують долучатися та зазначати, коли та в якому саме закладі вони чули музику такого формату.
  • Пішоходів, які розмовляють по мобільному можливо штрафуватимуть Пішоходів, які розмовляють по мобільному можливо штрафуватимуть У Верховну Раду України подали законопроект, який передбачає штраф пішоходам за розмови по мобільному телефону.
  • Побувати в космосі: охочі можуть відправити свої твори мистецтва на астероїд Побувати в космосі: охочі можуть відправити свої твори мистецтва на астероїд Національне управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA) пропонує всім бажаючим відправити «частинку себе» в космічну подорож, пославши власний твір мистецтва на астероїд в рамках проекту OSIRIS-REx.
  • У Польщі може з’явитися вулиця Героїв Майдану У Польщі може з’явитися вулиця Героїв Майдану У понеділок, 22 лютого, польські активісти, політики та громадські діячі передадуть до місцевої влади Варшави пропозицію про присвоєння одній з вулиць польської столиці імені Героїв Майдану.
  • Work hard, travel harder: 8 українських тревел-блогів, що надихають Work hard, travel harder: 8 українських тревел-блогів, що надихають Мандрувати світом завжди було популярно, але зараз в еру нових технологій, чи то пак можливостей (лоукостів, каучсерфінгу, блаблакарів), це стало ще популярнішим. Усе частіше подорожі по всьому світу стають головним заробітком для мандрівників. Навколо всюди лиш і чути розмови про бюджетні подорожі, автостоп, тур-клуби та подолання нових вершин.
  • Львівські студенти запросили Папу Франциска відвідати Україну Львівські студенти запросили Папу Франциска відвідати Україну Після зустрічі Папи Римського Франциска з Московським Патріархом, львівські студенти звернулися з відкритим листом до глави Католицької церкви з проханням відвідати Україну, щоб особисто ознайомитися із ситуацією, яка склалась в нашій країні.
  • В інтернеті опублікували документи про те, як планували вбивство шефа штабу УПА В інтернеті опублікували документи про те, як планували вбивство шефа штабу УПА План із дев’яти пунктів по розшуку та ліквідації шефа Головного військового штабу УПА Олекси Гасина – «Лицаря» та інші документи про нього з архівів радянських спецслужб стали доступні для ознайомлення і вивчення в інтернеті.
  • У Львові хочуть озеленити забруднені перехрестя. Три візуальні ідеї У Львові хочуть озеленити забруднені перехрестя. Три візуальні ідеї Наприкінці березня мають затвердити план озеленення Львова, – про це Tvoemisto.tv розповіли у прес-службі міської ради. Мешканців тим часом запрошують долучатися та разом визначати локації, де нові дерева будуть найдоцільнішими. Пропонуємо вам кілька цікавих ідей, які вже озвучили львів'яни.
  • Біля Львова буде притулок для ведмедів. Туди впускатимуть туристів Біля Львова буде притулок для ведмедів. Туди впускатимуть туристів Львівська облдержадміністрація виділила ТОВ «Ведмежий притулок-Домажир» у довгострокове платне користування дві лісові ділянки площею 17,45 га. На вказаній території буде притулок для бурих ведмедів. Як розповів Tvoemisto.tv керівник проекту Ігор Николин, облаштування території передбачає створення парково-ландшафтної зони.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!