58% українців знають, за кого голосувати на виборах, а кожен третій очікує фальсифікацій. Опитування

1476 0
За останні місяць зросла кількість тих, хто очікує значних фальсифікацій.

58% під час опитування соціологічної групи «Рейтинг» зазначили, що вже визначилися, за кого голосувати, 40% – не визначилися. Про це йдеться в останньому опитуванні за 16-19 жовтня.

Серед тих, хто зазначив, що обов’язково прийде на дільниці, визначених – 73%. Відносно вищий рівень визначеності – серед найстарших. 

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

Окрім цього, 48% вважають, що на місцевих виборах будуть незначні фальсифікації. 28% – переконані, що вони будуть значними. 16% – вважають, що їх не буде. За останні місяць зросла кількість тих, хто очікує значних фальсифікацій. 

До того ж 62% респондентів негативно ставляться до ситуації, коли під час виборів деякі політики та партії допомагають виборцям матеріально (роздають пайки, гроші, кошти на ремонт і лікування). 19% ставляться нейтрально, 15% – позитивно. Попри це, лише 6% стикалися з спробами підкупу особисто, 11% знають про це від родичів та знайомих. 81% – не мали такого досвіду під час цієї виборчої кампанії. 

Нагадаємо, 25 жовтня 2020 року в Україні відбудуться місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним устроєм. Обиратимуть депутатів місцевих рад та голів об’єднаних територіальних громад – ОТГ. Ці вибори відбудуться у час карантину та пандемії Covid-19, тому для всіх учасників процесу підготували низку нововведень. Детальну інструкцію для виборця та про всі зміни, до яких треба бути готовими, можна прочитати за посиланням.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!