5 Головних новин. День прапора у Львові та Covid-19 триватиме два роки

2154 0
Найважливіше за 23 серпня.
Фото: Viacheslav Bublyk FOR UNSPLASH

Фото: Viacheslav Bublyk FOR UNSPLASH

1. У Львові у сквері на Валах урочисто підняли жовто-блакитний стяг. Прапор України урочисто підняла Почесна варта з Академії сухопутних військ. Опісля усі присутні заспівали Гімн України.

Український прапор підняли також і над Меморіалом Пам’яті Героїв Небесної сотні у Львові. Право підняти державний прапор надали Почесній варті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Читайте також: Урок до Дня Незалежності від Білорусі та точка не повернення з Covid-19. Висновки тижня

Далі усі присутні схилили голови в часі поминальної молитви, яку провів преосвященний владика Володимир (Груца). Опісля усі запалили лампадки під звуки пісні «Пливе кача по Тисині».

2. В області зафіксували 146 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 23 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 13 111 випадків. За весь період карантину одужали 3 778 людей, померли – 354.

Лабораторні центри провели 735 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 833.

В Україні за добу 1 987 нових хворих на Covid-19. Разом – 104 958 особи. Вилікувалися – 52 235 (плюс 500), а померло 2 271 (плюс 27).

Читайте також: Скільки мешканців Львівщини лікуються від Covid-19 у лікарнях

3. У Всесвітній організації охорони здоров’я сподіваються, що людство зможе подолати пандемію Covid-19 менш ніж за два роки. За словами гендиректора ВООЗ Тедроса Адана Гебреісуса, пандемія іспанського грипу, що виникла у 1918 році, тривала два роки.

«Сьогодні ж, в добу глобалізації,через велику кількість зв’язків шанси поширення вірусу вищі, ніж сто років тому, але ми маємо технології й знання, щоб його зупинити», – сказав очільник ВООЗ.

4. ДБР завершило розслідування вбивства львів’янина Юрія Вербицького. Двох чоловіків підозрюють у викраденні людей, керівництві злочинною групою та незаконному перешкоджанні організації або проведенню мітингів. Одному з них також інкримінують умисне вбивство викраденої людини, катуванні та підробці документів. Саме завдяки підробленим документам, підозрюваний 5 років переховувався від слідства.

Читайте також: Дітям до 5 років можна не носити. У ВООЗ видали рекомендації щодо носіння масок дітьми

5. За романом львівської письменниці знімуть кіносеріал. За романом львівської письменниці Наталії Гурницької знімуть серіал. Основою для кіно стане книга «Мелодія кави у тональності кардамону», а сам серіал має називатися «Кава з кардамоном».

Тизер стрічки показали ще торік восени, а зйомки мають стартувати цієї осені, розповідає письменниця на своїй сторінці у Фейсбук.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!