Скільки на Львівщині вакцинованих вчителів та коли у Львові введуть червону зону. Головне за добу

1220 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

У застосунку з’являться сертифікат про ПЛР-тестування та результат про те, що громадянин перехворів та одужав від Covid-19.

На Львівщині кількість вакцинованих вчителів сягнула 74%. За останні 5 днів на Львівщині кількість вакцинованих освітян першою дозою у збільшилася на 18%. Загалом по Україні, станом на сьогодні, 5 жовтня, принаймні однією дозою вакцини від Covid-19 щеплено вже 81% працівників шкіл. 

Читайте також:  Статут в дії. Як громади на Львівщині розвивають місцеву демократію 

У Львові хочуть запровадити рекомендації для будівництва якісного житла. Йдеться про речі, які не прописані у ДБНах – безпека, відсутність двору, будинок створює затінення, такі речі створюють незручності. Якщо порахувати інвестиційну привабливість, то забудовник може отримати таку ж кількість квадратних метрів, але якість того середовища буде в рази вища. 

На проспекті Чорновола відкриють оновлений супермаркет «Арсен». Відкриття супермаркету на пр. В. Чорновола, 93 запланували на 7 жовтня об 11.00 год. Як йдеться у повідомленні, крім нового дизайну, у супермаркеті будуть відділи з готовими стравами та випічкою, свіжі овочі та фруктів, м’ясо, риба та власний імпорт з різних куточків світу.

Читайте також:  Унікальні тарілки, скрині та галицьке містечко ХІХ ст. Фоторепортаж із виставки у Львові

Українська компанія з німецькими інвестиціями «ОДВ-Електрик», яка працює на Львівщині  з 2003 року,  планує збільшити свої виробничі потужності у Новому Роздолі. Йдеться про будівництво додаткових виробничих приміщень, що дозволить залучити 9,5 млн євро інвестицій в область. 

Поліція допомогла вчасно доїхати до Львова на вокзал телеведучій Катерині Осадчій та її знімальній команді, яка працювала на вечірці партійців «Слуг народу» у Трускавці у ці вихідні. Ведуча скористалася поліцейським ескортом, який домчав її зі знімальної групою до Львова. Тvoemisto.tv дізнавалося, за яких умов поліція має право супроводжувати осіб із маячками. Більше тут

Читайте також:  У Львові відновили історичну браму поблизу «Львівводоканалу». Фото до і після

Президент Володимир Зеленський передав родині співака Андрія Кузьменка, якому посмертно присвоїли звання Героя України, орден Держави. Нагороду під час зустрічі з рідними Скрябіна вручили батькові Віктору Кузьменку.

Розповідаємо про одного активіста єврейської громади Львова, який прагне врятувати останні історичні надбання. Більше тут

У Львові розпочався мультижанровий міжнародний фестиваль-конкурс для молодої аудиторії «Струс», триватиме він п’ять днів, а вчора, 5 жовтня, протягом дня містяни мали змогу дивитися вистави на різних локаціях. Tvoemisto.tv побувало на офіційному відкритті «Струсу». 

Читайте також:  Черга зі «швидких» до ізолятора лікарні у Львові, де приймають хворих із Covid-19

Підрядна організація «Дрог-Буд» призупинила ремонт прикордонної дороги Червоноград – Рава-Руська, оскільки потрібна сума коштів виявилася більшою, аніж вказана в основному договорі. Така ситуація виникла через те, що тендер відбувся ще 5 років тому. Відтак, Служба автомобільних доріг у Львівській області скерувала на погодження до Міністерства фінансів додаткову угоду на 9 млн євро. 

У Львові медики врятували від інвалідності молодого чоловіка, якого після ДТП доставили до лікарні швидкої допомоги у вкрай важкому стані. У 29-річного Івана діагностували перелом хребта та параліч ніг, тож без вчасно проведеної операції він не зміг би самостійно рухатися.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!