7 речей, які потрібно знати про Львів цього тижня

2794 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

Транспорт

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» припинила продаж квитків на прямі рейси Львів - Батумі та забрала їх з розкладу. Це рейс планували запустити з 14 червня. Зате до Львова їздитиме український аналог «Hyundai» з Крюківського вагонобудівного заводу. А також зі Львова до Дніпропетровська можна подорожувати зі своїм авто – з 13 червня у складі потяга № 41/42 почав курсувати вагон-автомобілевоз.

Бізнес

Співзасновник SoftServe Тарас Кицмей та керуючий директор K.Hartwall Invest Віктор Хартвалл під час клубної зустрічі «Бізнес. Революція. Джаз» розповіли про те, що потрібно зараз бізнесу в Україні та чого очікують від українців інвестори. Крім того, у Львові офіційно розпочинає діяльність Економічне представництво Малопольського Воєводства Республіки Польща, мета якого спростити бізнес-процеси підприємцям з України та Польщі.

Урбаністика

Львівські дизайнери, активісти та студенти працюють над проектом ревіталізації площі Митної. Вже є кілька ескізів та напрацювань. А поки проект в роботі на цій площі вже встановили незвичну лавочку-лежак. Тепер тут можна не лише посидіти з комфортом, а й полежати, дивлячись на небо. Також у Львові продовжують боротьбу з неправильним паркуванням. Стовпцями обмежили заїзд на площу навпроти університету імені Івана Франка.

Здоров'я

На полицях аптек у червні не знайти значної кількості лікарських засобів – від звичного «Фесталу», до більш специфічних. Чому в аптеках немає ліків, а також чому не варто очікувати здешевшання медпрепаратів дізнавалось цього тижня tvoemisto.tv.

Подорожі

Якщо ви плануєте відпустку, наші топи стануть вам у пригоді. Ви можете побачити десять маловідомих сіл Західної України, які варто відвідати, дізнатись про 15 веселих та смачних фестивалів, які відбуватимуться цього літа, а також низка незвичних та унікальних природних та архітектурних цікавинок.

Культура

Одинадцять авторок, що живуть у Львові, відтворили на сторінках нової антології образ свого, особливого міста з його історією, іменами, вуличками, кам’яницями. А фільмом цього тижня є романтична комедія з Дрю Беррімор та Адамом Сендлером "Змішані".

Корисності

Цього тижня у Львові триває Тиждень сталої енергетики. В його межах експерт з енергоощадних технологій розповів, як львів’яни можуть використовувати сонячні батареї в побуті і скільки на цьому вдасться зекономити. А також, зважаючи на економічну ситуацію в країні, кілька порад, як кожен з нас може економити газ у побуті.

P.S.

Крім того, для всіх, хто ще не бачив: Tvoemisto.tv змінило дизайн та структуру. Тепер ще більше цікавих новин та проектів ;)

А також нагадуємо, що сьогодні, 24 червня о 17:00 у прямому ефірі говоритимемо з начальником управління освіти Львівської міськради Галиною Слічною про дитсадки, школи, електронну чергу та ще багато-цікавого! Долучайтесь на: http://tvoemisto.tv/on-line/


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!