Київ

У КМДА підтвердили законність нового будівництва в промзоні на Почайній. Що зводять

914 0
Мешканці побоювались, що у промзоні поблизу станції метро «Почайна» збудують багатоповерхівку.

У Києві в промозоні на просп. Бандери, 17/1 розпочали нове будівництво. Паспорт обʼєкта відсутній, кран висотний своєю стрілою виходить на проспект. У мережі місцеві мешканці виклали фото і зробили припущення, що може йти мова про нову висотку. 
 
«На просп. Бандери, 17/1 ведеться нове будівництво незрозуміло чого. Земельна ділянка є комунальною власністю. У 2022 році через земкадастр відбулася зміна цільового призначення на «03.07 Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі». При цьому, коли в 2018 році ТОВ «Маяк Інвест» Київрадою надавалася в оренду ця ділянка, то цільове призначення в рішенні і договорі вказане інше – «для експлуатація та обслуговування торгово-адміністративної будівлі»! Тобто ні слова про нове будівництво!», – йдеться у дописі одного із районних Telegram-каналів.
 
Окрім цього там назвали будівництво незаконним, посилаючись на те, що Київрада не вносила змін в договір оренди щодо зміни цільового призначення земельної ділянки».
 
 
 
«Твоє місто» звернулося із запитом до КМДА з проханням пояснити, які роботи ведуться. На наш запит повідомили, що за адресою просп. С. Бандери, 17/1, ведеться реконструкція медико-діагностичного центру.
 
 
«Департамент з питань державного та архітектурно-будівельного контролю міста Києва розглянув подані (завантажені) замовником будівництва, ТОВ «Маяк Інвест» документи та прийняв рішення про видачу дозволу на виконання будівельних робіт «Реконструкція медико-діагностичного центру» (як пункту охорони здоров'я), нежитлової будівлі в літері «А» з прибудовою адміністративної будівлі», – йдеться у відповіді «Твоєму місту».
 
Таким чином, нова споруда буде додатковим корпусом-прибудовою до вже наявного медичного центру. 
 
 
Стосовно того, чи були внесено зазначені зміни цільового призначення в договорі оренди ні у Департаменті земельних ресурсів, ні в Департаменті з питань державного та архітектурно-будівельного контролю міста Києва, ні в Департаменті містобудування та архітектури не повідомили.
 
Tvoemisto.tv звернулося з додатковим запитом до КМДА з проханням прокоментувати, чи були ці зміни внесені.
 
Окрім цього, як зауважували місцеві мешканці, згідно з даними Державного земельного кадастру, ділянка за цією адресою є комунальною власністю та не відповідає чинному детальному плану території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, просп. БандериНабережно-Рибальської, який затверджували у 2016 році.
 
У Департаменті містобудування та архітектури нам повідомили, що в містобудівному кадастрі Києва є відомості про реєстрацію схеми генерального плану об'єкта реконструкції, нижче ми наводимо отриманий витяг про функціональне призначення території в районі розташування об'єкта будівництва.
 
На запит про приналежність земельної дільнки до комунальної власності у Департаменті земельних ресурсів КМДА пояснили, що згідно з відомостями з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності земельна ділянка на просп. Бандери 17/1 знаходиться у власності територіальної громади міста Києва та передана в довгострокову оренду ТОВ «Маяк Інвест» з цільовим призначенням ділянки «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі».
 
 
Як ми писали раніше, «Київміськбуд» не відновив будівництво 18 ЖК. Що відбувається з недобудовами, читайте у нашому матеріалі.
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!