Блаженніший Святослав обговорить з Папою Римським визнання патріархату УГКЦ

4450 0
На зустріч до Ватикану запрошені усі митрополити з України, Бразилії, Канади, США, Польщі.
фото: volynmedia.com

фото: volynmedia.com

У Ватикані планується зустріч Папи Римського з главою УГКЦ Святославом (Шевчуком) та іншими ієрархами УГКЦ. Про це повідомляє РІСУ.

Як розповів Блаженніший Святослав, на зустрічі ітиметься про Українську греко-католицьку церкву в глобальному масштабі. Та, серед іншого, каже глава УГКЦ, ітиметься і про визнання патріархату УГКЦ.

Читайте також: У Львові відзначають 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля. Раритетні фото

«Наш спосіб впорядковувати душпастирське життя відповідає способу існування саме патріарших структур. І ми самі вчимося так жити. Наприклад, багато людей в США не розуміють, що їхній єпископат і митрополит належать до Церкви, центр якої є в Києві», – каже Глава УГКЦ.

Як приклад, він наводить те, що УГКЦ не бере миро з Ватикану, а його освячують у патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві, звідки розсилають по всьому світу. Також Святослав говорить про вибори церковних ієрархів УГКЦ в цілому світі.

Читайте також: Борис Ґудзяк став першим українцем, який отримав нагороду університету Нотр-Дам

«Тому ми кажемо, що патріархат будується, бо він не дається, а його визнають. З нашого боку ми робимо все для того, щоб функціонувати як патріарша Церква. А питання визнання (не створення чи проголошення) – це є питання, яке належить до рішення Вселенського Архиєрея, і ми поважаємо свободу його рішення», – додає Блаженніший Святослав.

За його словами, УГКЦ говорить з Ватиканом про патріархат під час кожної зустрічі, і цього разу теж проситиме про це.

Додамо, що ініціатором глобальної зустрічі з ієрархами УГКЦ виступив саме Ватикан.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!