Київ

Букви для нових назв станцій метро коштуватимуть понад 900 тисяч грн

903 0
Роботи мають бути виготовлені до 29 лютого 2024.
Фото: Богдан Гдаль

Фото: Богдан Гдаль

КП «Київський метрополітен» планує придбати літери назв станцій «Звіринецька» та «Площа Українських Героїв» за 929 тисяч гривень. Відповідний тендер є на сайті Prozorro.

Літери будуть виготовлені з полірованого анодованого алюмінію світло мідного кольору та вкриті лаком. Шрифт буде в історичному стилі з рослинними декоративними вставками та товщиною 50 мм.

Роботи мають бути виготовлені до 29 лютого 2024.

Раніше у «Київському метрополітені» зазначали, що назва станції «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед інших назв станцій столичної підземки та потребує виготовлення 104 символів. Для станції «Звіринецька» необхідно виготовити 52 символи.

Додамо, що шрифти безкоштовно за власної ініціативи розробив шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. Також автор шрифтів отримав всі необхідні погодження від архітекторів станцій.

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради підтримали рішення щодо перейменування двох станцій метрополітену, зокрема станції «Дружби народів» на «Звіринецьку» та станцію «Площа Льва Толстого» на «Площа Українських Героїв».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!