Чому про перемогу треба думати завжди та ліквідація наслідків негоди на Львівщині. Підсумки доби

735 0
Нині 14 червня та 476 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей – за добу на цих ділянках фронту відбулось 28 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 21 удар по районах зосередження противника та 5 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражені пункт управління, 3 склади боєприпасів, 7 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та станцію радіоелектронної боротьби. Знищено 2 ворожих БпЛА «Орлан-10».

За даними Оперативного командування «Південь» ворог уночі атакував Одесу 4 ракатеми «Калібр», попередньо – дві з них збито. Влучання ворожої ракети у складське приміщення однієї з торговельних мереж спричинило руйнування та пожежу. 3 співробітників складу загинули, 7 – отримали поранення. Триває розбір завалів, під якими можуть бути люди.

Фото: ОК «Південь»

Читайте також: У Львові потрібна допомога з плетінням маскувальних сіток для військових. Як долучитися. Військові просять кілометри сіток щодня.

Та: На повне розмінування Київщини знадобиться 30-70 років, – КОВА. Наразі у регіоні ідентифіковано понад 17 тисяч га небезпечної території.

Акцент дня: «Я мрію, щоб українці жили нудним прогнозованим життям». Роман Кечур про нашу перемогу. Сьогодні пропонуємо другу розмову із серії «Що буде перемогою для України». Що можна вважати українською перемогою і чи доволі часто про неї говорять; чому цензура зараз на краще; як Зеленський із командою намагається керувати думками українців; чому нам не догодить жодна влада; чи стане Україна «нудною» країною Східної Європи, Tvoemisto.tv поговорило з відомим українським психотерапевтом, завідувачем кафедри психотерапії Українського католицького університету Романом Кечуром. Першою на цю тему була розмова «Ми вийдемо з цієї війни переможцями, але це буде дуже знекровлена країна» із Володимиром Єрмоленком і Тетяною Огарковою.

«Про перемогу треба думати завжди. Якщо має щось статися, спочатку це має відбутися в когось у голові, хтось має зрозуміти, що це означає. Якщо ми не розуміємо, що таке перемога, то й ніколи її не досягнемо. Якщо ми ставимо нереалістичні цілі, то завжди будемо розчаровані, якщо неадекватні – завжди будемо помилятися дорогою. Тобто ця мета мені здається цілком доречною. Вона доречна з першого дня цього етапу війни, широкомасштабного вторгнення. З першого дня треба про це думати».

Ключові події:

1. УПЦ МП не пішла з Києво-Печерської лаври, проігнорувавши вимогу Мінкульту. Міністр культури України Олександр Ткаченко заявив, що «це та всі інші перешкоди будуть долучені до судової справи».

Читайте також: Суд відмовив упц мп у позові здійснювати богослужіння у храмах Верхньої Лаври. У Мінкульті розповіли, що представники упц мп не прибули на засідання, подавши клопотання про перенесення. Суд відхилив його як необґрунтоване;

2. Попри обіцянку Київ не скасував тендер на покупку 17 нових автівок. Тендер все ще активний.

Читайте також: У Дніпровському районі у шкільні укриття купили овочерізки по 130 тисяч грн і сковорідку за 700 тисяч грн. Замість того, щоб закупити для укриттів меблі, системи вентиляції або необхідну питну воду.

А також: КМДА дозволила школам впускати громадян в укриття під час повітряної тривоги, – наказ. Окрім цього повинна бути оновлена та уточнена інформація про укриття, зокрема вказівники руху на територіях та у приміщеннях закладів освіти;

3. На якому етапі ліквідація наслідків негоди на Львівщині. На дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне дорожня організація частково демонтувала пошкоджене бар’єрне та перильне огородження, встановила попереджувальні дорожні знаки. На ділянці Східниця – Урич розчистили вціліле дорожнє покриття від ґрунту, гілля та стовбурів дерев. Ремонт триває.

На цю ж тему: Через підтоплення у Східниці є ризик виникнення інфекційних хвороб. Як вберегтись. Необхідно використовувати виключно воду гарантованої якості.

Та: У двох населених пунктах Львівщини через негоду газ є ще не у всіх мешканців. Без газопостачання залишається 261 абонент у Східниці та Новому Кропивнику.

А також: Через прорив дамби на Львівщині затоплено 7 га земель. У селі Ріпчиці Меденицької громади прорвало дамбу на місцевій річці Ріпчанка. Унаслідок цього затоплено більше 7 гектарів земель, з них – 5 га лісових угідь та більше 2 га сільськогосподарських земель;

4. Озеро на Замарстинівській знову може бути під загрозою, – активісти. Раніше під час виїзної комісії забудовник обіцяв зберегти водойму.

Читайте також: Попри призупинену «реконструкцію» пам’ятки архітектури у центрі Києва, Мінкульт погодив проєкт зносу, – активісти. За фактом самовільного руйнування об’єктів культурної спадщини Київською міською прокуратурою ведеться слідство.

Та: У Львові планують відремонтувати закапелок Маркіяна Іващишина. Йдеться про вуличку в центрі міста;

5. Коли Личаківська пахне лілеями або 9 вівторків для щастя. 13 червня у Львові можна спостерігати дивне рідкісне явище в районі вулиці Личаківської. Завжди в цей день відчувається неймовірний п’янкий аромат лілеї, які люди несуть до костелу святого Антонія Падуанського у Львові. Мешканці Львова різного віку з гілочкою лілеї прямують до Сантуарію св. Антонія, щоб вшанувати цього святого, який має особливу шану саме в нашому місті. Екскурсовод Олександра Дябіна розповідає про коротке, але сповнене див, життя св. Антонія.

Читайте також: З початку року в Києві висадили майже 3 тисячі дерев, понад 20 тисяч кущів та мільйони квітів,– КМДА. Цьогоріч насадження з’явилися у десятках парках та скверах.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!