Чотири польоти за день. До львівських лікарень гелікоптером доправили важких пацієнтів

1628 0
Аеромадичний гелікоптер транспортував пацієнтів з гострими інфарктами міокарда, інсультом та спонтанним пневмотораксом.
Фото: ЛОЦЕМДМК

Фото: ЛОЦЕМДМК

Упродовж дня, 24 січня, аеромадичний гелікоптер виконав чотири польоти, щоб транспортувати пацієнтів з гострими інфарктами міокарда, інсультом та спонтанним пневмотораксом. Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Гелікоптер доправив до лікарні Львова чотирирічну дівчинку із судомами

Спочатку за номером 103 із вираженим больовим синдромом в грудній клітці звернулася мешканка Червонограда. Бригада медиків, що приїхала на виклик, зняла кардіограму, і лікар телеметричного центру виставив діагноз «гострий інфаркт міокарда з елевацією ST». Лікарі прийняли рішення задіяти аеромедичну евакуацію.

Щойно приземлившись у Львові, гелікоптер вилетів у село Корчин, що на Сколівщині, за 49-річним пацієнтом. Чоловіка із повторним інсультом повітрям доставили у Львівську лікарню швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука.

Читайте також: До Львова з Ходорова гелікоптером транспортували чоловіка з гострим коронарним синдромом

Після дозаправки гелікоптера команда медиків та пілотів вилетіла у Дрогобич за пацієнтом зі спонтанним пневмотораксом. Його госпіталізували у Львівський фтизіо-пульмонологічний центр. Уперше гелікоптер приземлився на приватній території – підприємстві «Блюм Україна».

Учетверте за день медичний гелікоптер полетів у Мостиська. У місцеву поліклініку звернувся 55-річний чоловік, якому медики виявили гострий інфаркт міокарда. Хворого фахівці екстренки доправили до багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування у Львові.

Нагадаємо, із 1 жовтня на Львівщині відновила роботу аеромедична евакуація хворих. Новий гелікоптер Нацполіції тепер обслуговуватиме Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, Чернівецьку, Тернопільську та Волинську. Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня на гелікоптері ДСНС. Проте уже в червні гелікоптер ДСНС тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.

15 січня аеромадичний гелікоптер доправив з Рівненської обласної клінічної лікарні до Львова донорське серце. Загалом за пів року дії санавіація МВС здійснила на Львівщині вже понад 40 вильотів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!