Чи будуть обмеження на польоти та чи покидають іноземці Львів через загрозу. Головне за добу

1326 0
Розповідаємо коротко головні новини за минулу добу.
Photo by Angelika Yakymenko on Unsplash

Photo by Angelika Yakymenko on Unsplash

У неділю рейс української авіакомпанії SkyUp, який летів з острова Мадейра до Києва, здійснив вимушену посадку в Кишиневі. Як пояснили у компанії, 12 лютого лізингодавець – резидент Ірландії– повідомив про негайну заборону на вліт літака UR-SQO у повітряний простір України. Авіакомпанія із посольством України у Молдові організували трансфер для 175 пасажирів до Києва.

Після цього народний депутат Олексій Гончаренко заявив про можливе припинення повітряного руху в Україні з 16:00 години 14 лютого. Однак у Мінінфраструктури спростували цю інформацію, запевнивши, що небо над Україною залишається відкритим. Ввечері уряд виділив 16,6 млрд грн, аби гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. 

Представництва Німеччини, Канади та Австралії заявили про те, що переносять свої офіси із Києва та Дніпра до Львова.

Україна отримала від Литви зенітно-ракетні комплекси Stinger і бронежилети, а президент США Джо Байден пообіцяв Україні швидку та рішучу реакцію на агресію РФ.

Тим часом Єпископи УГКЦ у США закликали до триденної молитви за мир в Україні.

Уряди багатьох країн закликали своїх громадян покинути Україну. Серед них Велика Британія, Німеччина, Бельгія, Японія та інші. Проте громадяни не всіх країн збираються повертатися.Tvoemisto.tv поговорило із громадянами Великої Британії, Німеччини та Австрії про те, чому вони вирішили залишитися в Україні навіть попри загрозу російського вторгнення та розпитало їх більше про життя та роботу в Україні. Також Метью Кененітз, американець із Чикаго, який зараз викладає світову літературу в Українському Католицькому Університеті, розповів Tvoemisto.tv, чому він не виїхав і досі залишається у Львові. Його історію читайте тут.

Гарного Вам дня!

 


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!