Чи будуть відключати на Різдво світло та куди піти у Львові під час свят. Підсумки доби

1289 0
Нині 10 грудня та 655 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: DW

Фото: DW

Ситуація на фронті: російські війська у складних погодних умовах посилюють наступи і намагаються перехопити ініціативу до президентських виборів у рф, у той час, як Сили оборони закріплюються на позиціях, де вони не ведуть контрнаступів, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Як неодноразово зазначали українські військові, російські війська ведуть наступальні дії вздовж більшої частини лінії фронту в Україні, зокрема вздовж кордону Харківської та Луганської областей, поблизу Бахмута та в напрямку Авдіївки, а також здійснюють безперервні наземні атаки на заході Запорізької області.

Читайте також: Умєров анонсував «напрацювання», які допоможуть звільнити Крим. Міністр наголосив, що Україна здобуває успіх, не маючи потужного морського флоту.

Та: У Львові запустили безкоштовні курси для ветеранів та членів їхніх сімей. Можна записатись на курси англійської мови, сімейної психології, арт-терапії чи іншої тематичної психології.

Ключові події:

1. Штрафи за порушення комендантської години: Рада ухвалила законопроєкт у першому читанні. Суми штрафів у документі фігурують від 8,5 тис грн до 340 тис грн.

Читайте також: У Києві демонтували пам’ятник Щорсу. Демонтаж відбувався зранку у вихідний день, щоб не паралізувати рух центральними вулицями міста.

Та: В Україні знизився рівень булінгу у школах. «На думку дослідників, зменшення рівня булінгу в школах пояснюється насамперед переходом на дистанційне навчання. Зокрема, в Україні частка учнів, які зазнавали цькувань у закладах освіти, є меншою, ніж у Болгарії, Польщі, Словаччині, Естонії, Молдові, які є референтними для України країнами»;

2. Чи планують в Україні відключення світла на Різдво: відповідь Міненерго. Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив зараз, коли дефіцит вже є, світло користувачам не відключають. За його словами, дефіцит не є критичним, і становить близько 1% споживання.

На цю ж тему: Українців просять економити електрику: в енергосистемі дефіцит. Довелося залучати аварійну допомогу з Румунії та Польщі;

3. Через підтоплення метро у Києві будуть зміни в організації дорожнього руху. Зокрема, планують збільшити пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулювати хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесення для зручності зупинки громадського транспорту, змінять деякі дорожні знаки. У Києві працюватимуть посилені патрулі.

На цю ж тему: На площі Либідській у Києві змінили схему руху. Як проїхати. Рух розворотними кільцями на площі буде дозволено лише громадському транспорту.

Читайте також: Чи зможуть військові їздити у громадському транспорті Львова безкоштовно. Їх закликають за можливості оформити собі Леокарт»;

4. Що робити при переохолодженні та обмороженні. Поради лікарів. Слід вдягатися в кілька шарів вільного теплого одягу. Адже повітря, що потрапляє між шарами одягу, діє як ізоляція від холоду. Варто носити вітрозахисний і водонепроникний верхній одяг, щоб захиститися від вітру, снігу та дощу.

Читайте також: Де можна покататися на ковзанах у Львові. Локації та ціни. Tvoemisto.tv пропонує перелік ковзанок Львова для поціновувачів активного відпочинку;

5. Різдво-2023. Куди піти у Львові під час святкового періоду. У місті запланували понад 200 подій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!