Чи є загроза перерізання траси Київ – Житомир росіянами і взяття столиці у кільце. Пояснення

926 0
З білорусі сьогодні для України найвагоміша і потужніша загроза – це саме ракетні обстріли.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

На сьогодні немає загрози, що російські чи білоруські війська можуть вторгнутися з білорусі, перерізати трасу чи захопити, як говорили окремі аналітики, Захід України й відрізати його від кордону. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

«Ні у росіян, ні у білорусів немає якогось потенціалу, щоби здійснити успішні наступальні дії, взяти Київ у кільце, дійти до Житомира, Рівного чи Луцька. Крім того, українські сили наростили доволі сильні потужності на українсько-білоруському кордоні. Там є підрозділи ЗСУ, ТрО, прикордонників. Мінують дороги, підступи. Тому зробити це вкрай складно. Навіть якщо б на це зважилася білоруська армія за підтримки якихось підрозділів російських військ, я не думаю, що тієї кількості, яка є, було би достатньо для того, щоби здійснити такі успішні дії», – каже він.

Читайте також: «День нм Незалежності для росії – як кістка в горлі, треба бути готовим до всього», – експерт

Експерт додав, що наразі п’ять тисяч білоруських військовослужбовців виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону та постійно виконують маневри по всій лінії кордону. 

«Є певна кількість російських військ і підрозділів, які прикривають свої військові об’єкти на території білорусі. Також є російська авіація і російські засоби протиповітряної оборони. З білорусі сьогодні для України найвагоміша і потужніша загроза – це саме ракетні обстріли. Треба остерігатися саме ракет», – додав він.

Читайте також: «Для нас найстрашніше залізо – не ракети, а кайдани та окови». Зеленський звернувся до українців

Зазначимо, військовий Олександр Мусієнко також розповів, до яких викликів та загроз з росії треба бути готовим українцям на День Незалежності, чи варто очікувати в росії на оголошення війни та повноцінної мобілізації. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!