Де у Львові послухати унікальних колядок: чотири події

3623 0
У Львові триває період різдвяних віншувань та колядування. Tvoemisto.tv зібрало чотири події, які дозволять послухати та поспівати унікальних різдвяних пісень із різних регіонів України.
фото: www.facebook.com/oles.badio

фото: www.facebook.com/oles.badio

Що: Колядки із Криворівні.

Коли: 15 січня о 13:00.

Де: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького.

У п’ятницю льів’янам пропонують унікальну можливість почути автентичні гуцульські коляди у виконанні гурту із Криворівні.

Вхід вільний.

 

Що: різдвяний концерт хору «Етерія».

Коли: неділя з 19:00 по 20:30.

Де: Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8).

На концерті львів’яни зможуть почути багато цікавих колядок із різних регіонів України – лемківщини, полтавщини, галичини, київщини та інших куточків  України в оригінальних і несподіваних обробках.  Усіх запрошують з родинами, друзями та знайомими. Благодійні внески спрямують на реалізаці проекту збору та популяризації автентичної хорової музики.

Вхід вільний.

 

Що: Міжнародний різдвяний фестиваль.

Коли: 13 та 14 січня.

Де: на Львівському Ярмарку (перед Оперою).

13 та 14 січня на Львівському Ярмарку проведуть Міжнародний різдвяний фестиваль. Для гостей дійства колядуватимуть колективи з Польщі, Чехії, Литви та українські етно-гурти. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР. За словами арт-директора Різдвяного ярмарку у Львові Ольги Гренюх, на святі відбудеться змішання стилів: автентика переплітатиметься із сучасними обробками колядок, джазовими та електронними нотками. Тому такий мікс задовільнить найвибагливіших меломанів

Гості свята почують автентичні колядки східноєвропейських країн-сусідів і традиційні різдвяні співанки у різноманітних музичних обробках, а також зможуть спробувати страви від учасників фестивалю з інших країн.

Міжнародний різдвяний фестиваль розпочнеться 13 січня о 15:00 год святковим маршем-парадом учасників, який пройде від міської шопки на площі Ринок до головної сцени на ярмарковій площі. Протягом двох днів з 16:00 до 19:00 год. на ярмарку працюватиме кухня народів світу, де учасники із Польщі, Литви та Чехії власноруч готуватимуть страви своїх країн.

Із програмою фестивалю можна ознайомитись за посиланням.

Вхід вільний.

 

Що: Різдвяний фестиваль «Велика коляда».

Коли: до 23 січня.

Де: Церква Святої Євхаристії / Домініканський собор (пл. Музейна, 1).

 «Велика коляда» заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Полісся. Різдвяний фестиваль «Велика коляда» – це творчі зустрічі і спільне возвеличення таїнства Різдва.

Формат ХVІІ Всеукраїнського Різдвяного фестивалю «Велика коляда» бойківська:

із 7 по 23 січня 2016 р. – сольні виступи; понеділок-п’ятниця − о 19:00, субота − о 15:00.

18 січня у день Надвечiр’я Богоявлення ГНІХ (Щедрий Вечір) концерту немає.

Неділя, 17 січня о 16.00 год. – гала-концерт дитячих та юнацьких колективів;

Неділя, 24 січня 2016 р., о 17.00 год. – заключний гала-концерт фестивалю.

Вхід вільний.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!